Зараз ці індійські коржики із зірою на кокосовому молоці – найбажаніші коржики в нашій компанії. І готуються просто!
Ингредієнти:
- 2 стакана борошна
- сіль
- 1 ч.л. соди
- 1 ст.л. зіри
- 2/3 склянки кокосового молока або нежирних вершків
- 2/3 склянки кокосової олії (можна замінити оливковою або соняшниковою холодного віджиму)
- 2 яйця
- 2 жовтки
Приготування:
- На сухій сковорідці підсмажити зіру.
- Борошно просіяти, додати сіль, розпушувач.
- В окремому посуді збити яйця з жовтками, додати злегка підігріті вершки, потім масло і розмішати до однорідності, після чого поступово вилити в борошно, постійно помішуючи.
- Сильно вимішувати не варто, але маса повинна бути однорідною і без грудок.
- Накрити рушником і залишити у теплому місці на 20-30 хвилин.
- Тісто розділити на 12 кульок.
- На охолоджену сковорідку покласти кульку і розтягнути в тонкий коржик.
- Поставити на середній вогонь.
- Підсмажити коржик, перевернути та підсмажити з іншого боку. Готово
СКОВОРІДКУ ДЛЯ НАСТУПНОЇ КРАПАТКИ ОБОВ’ЯЗКОВО ПОТРІБНО ОСТУДИТИ! Інакше тісто не розтягнеться в коржик.