Салат з дайкону прекрасний як самостійна закуска і як доповнення до основної страви.
Складові:
білий редис дайкон великий — 1шт.
гірчиця жовта — 1ст.
зіра —1 ч.л.
коріандр індійський — 2 ч.л.
листя каррі чи свіжий лавровий лист (можна замінити листям петрушки) — 5 шт.
лимон
сіль — 1/2 ч.л.
оливкова або соняшникова олія (не рафінована)
Приготування:
- Редис розрізати на кілька частин сантиметрів по 8 і порізати соломкою.
- Складаємо в бажано скляний судок, додаємо насіння гірчиці, зіру, змелене у ступці насіння коріандру, каррі лист, поливаємо соком 1/2 лимона, солимо.
- Закриваємо судок і ретельно перемішуємо разом.
- Після цього салат необхідно залишити у холодильні на 2 доби.
- Перед подачею на стіл збризкати маслом.
Цей салат подається в Непалі в комплексній страві під назвою Дал Бхат.