Зелені кекси зі шпинату

Пропонуємо порадувати дітей яскравим десертом – поєднати корисні продукти та соковитий зелений колір випічки. Сьогодні ми готуємо кекси зі шпинату. Наші діти їх називають Шреки 😉

Інгредієнти для порції із 18 звичайних невеликих гоблінів, тобто кексиків:

2 склянки цільнозернового пшеничного борошна
1-1,5 чайної ложки меленої кориці
2 чайні ложки розпушувача для тіста або 1 чайна ложка харчової соди
1/4 чайної ложки морської солі
1/2 склянки кокосової олії (підійде будь-яка рослинна)
3/4 склянки кокосового молока
1/2 склянки кокосового цукру
1 великий банан
170 г шпинату
1 велике яйце
1 чайна ложка ванільного екстракту або пачка ваніліну

Приготування:
  • Розігрійте духовку до 180 градусів і підготуйте форми для кексів, вистеливши їх папером для випічки.
  • Змішайте у глибокій мисці сухі інгредієнти.
  • Розігрійте кокосове масло в мікрохвильовій печі або на паровій бані.
  • Використовуючи блендер або кухонний комбайн, змішайте в однорідну масу сирий шпинат, банан, цукор, молоко, яйце, ваніль та розтоплену олію.
  • Вилийте пюре в миску із сухими інгредієнтами і обережно все перемішайте, але не перестарайтеся, інакше тісто або скомкується, або, навпаки, стане рідким. Ідеальна консистенція тіста – як густа сметана.
  • Викладіть тісто у форму для кексу і випікайте протягом 20-40 хвилин, залежно від характеру вашої духовки. Кекси повинні піднятися і стати щільними, але не підрум’янитися.
Шреки из шпината

Коричневий колір кексів говорить про те, що їх перетримали. В принципі, нічого страшного, але ж у Шреку головне, що всередині 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.