Пропонуємо порадувати дітей яскравим десертом – поєднати корисні продукти та соковитий зелений колір випічки. Сьогодні ми готуємо кекси зі шпинату. Наші діти їх називають Шреки 😉
Інгредієнти для порції із 18 звичайних невеликих гоблінів, тобто кексиків:
2 склянки цільнозернового пшеничного борошна
1-1,5 чайної ложки меленої кориці
2 чайні ложки розпушувача для тіста або 1 чайна ложка харчової соди
1/4 чайної ложки морської солі
1/2 склянки кокосової олії (підійде будь-яка рослинна)
3/4 склянки кокосового молока
1/2 склянки кокосового цукру
1 великий банан
170 г шпинату
1 велике яйце
1 чайна ложка ванільного екстракту або пачка ваніліну
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів і підготуйте форми для кексів, вистеливши їх папером для випічки.
- Змішайте у глибокій мисці сухі інгредієнти.
- Розігрійте кокосове масло в мікрохвильовій печі або на паровій бані.
- Використовуючи блендер або кухонний комбайн, змішайте в однорідну масу сирий шпинат, банан, цукор, молоко, яйце, ваніль та розтоплену олію.
- Вилийте пюре в миску із сухими інгредієнтами і обережно все перемішайте, але не перестарайтеся, інакше тісто або скомкується, або, навпаки, стане рідким. Ідеальна консистенція тіста – як густа сметана.
- Викладіть тісто у форму для кексу і випікайте протягом 20-40 хвилин, залежно від характеру вашої духовки. Кекси повинні піднятися і стати щільними, але не підрум’янитися.
Коричневий колір кексів говорить про те, що їх перетримали. В принципі, нічого страшного, але ж у Шреку головне, що всередині 🙂