Вегетаріанська лазанья — саме те для сніданку!

Італійська кухня на мотив вегетаріанства.
Рекомедуємо готувати лазанью великими порціями — йде зі швидкістю вітру 🙂

Інгредієнти

Для начинки: 

3 великих відварених картоплини
500 г печериць
1 великий болгарський перець
капуста савойська половина середньої головки
2 середні цибулини
300 мл жирних вершків (не менше 30%) або кокосового жирного молока від МАСАЛЕ
коріандр
перець каєнський мелений
зелень (петрушка, зелена цибуля, базилік, коріандр)
сир чеддер або моцарелла 400-500 г
сіль і перець за смаком

Для листів лазаньї

600 г борошна
3 яйця
сіль
вода

Приготування
  • Для початку підготуємо тісто, тому що йому потрібно буде трохи полежати в теплі.
  • Борошно насипаємо в оптимальну за розмірами ємність, робимо по центру лунку, в яку розбиваємо яйця, додаємо пару пучок солі і трохи води (буквально 3 столових ложки).
  • Замішуємо. Тісто має бути дуже тугим, але якщо зовсім все погано із замішуванням, то можна потроху додавати води ( зовсім потрошки – по ложці).
  • Після того як тісто замішане, кладемо його в целофан і потім – в тепле місце.
Приступаємо до начинки

Тоненькими шматочками нарізаємо печериці, картоплю ріжемо на 4 частини вздовж і потім теж тонкими шматочками, перець на 4 частини вздовж і також тонкою соломкою, цибулю так само – на 4 частини і тонкою соломкою, шаткуємо капусту.
Все, крім картоплі, обсмажуємо на невеликому вогні на сковорідці.
Коли піджарка майже готова, додаємо картоплю, зелень (дрібно нарізану і в міру), сіль по-смаку, спеції (перемелений коріандр, перець каєнський), заливаємо вершками і ще хвилин 10 готуємо на малому вогні.

Поки начинка готується – калапуцаємо соус Бешамель за ЦИМ рецептом

Завершальна стадія підготовки усіх складових

  • Тісто дістати, розділити на 3 рівних частини і розкачати дуууже тоненько під розмір дека (деко ОБОВ’ЯЗКОВО повинно бути глибоким, з бортами як мінімум 5 см).
  • Начинку розділити для зручності теж на 3 рівні частини.
  • Натерти сир. І теж поділити на 3.
  • Коли всі складові готові, приступаємо до майстрування.
  • На дно форми наливаємо трохи соусу бешамель і рівномірно розподіляємо його. Зверху кладемо перший лист тіста.
  • Наступний шар – начинка – для зручності її теж можна розділити на 3 рівних частини.
  • Шар начинки посипаємо сиром.
  • Сир поливаємо бешамель.
  • Повторюємо двічі.
  • Останній шар сиру і соусу накриваємо листом тіста, заливаємо залишками соусу, посипаємо тертим пармезаном і ставимо у розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Смачного!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.