Веганський яблучний пиріг на кокосовій олії

Сьогодні ми хочемо з вами поділитися рецептом веганского яблучного пирога на кокосовому маслі. Тісто тоненьке, ніжне, тане у роті!
Чудова альтернатива звичному важкому коржу. У його основі немає вершкового масла, зате є корисне кокосове, яке дає пирогу неймовірний смак і аромат. Ми навіть не очікували, що кокос так чудово поєднується з яблучним ароматом!
Гарантуємо смакоту! Готуємо? Куштуємо!

Нам знадобиться на 1 середній пиріг або на 2 маленьких:

Для тіста
1 і 2/3 чашки борошна (1 чашка – 250 мл)
2 ст. ложки кокосового цукру
1/2 чашки кокосового масла
1/4 чашки холодної води
Кориця мелена за смаком

Для начинки
4 великих зелених або червоних яблука
5 ст. ложок кокосового цукру
1 ст. ложка крохмалю тапіоки або будь-якого іншого
Кориця на смак

веганский пирог яблочный

Приготування

  • Розігріваємо духовку до 165 C.
  • Засипаємо цукор, борошно, корицю в блендер і перемелюємо.
  • Відміряємо масло. Краще, щоб воно було охолодженим чи навіть шматочками. Додаємо в блендер, після чого заливаємо холодну воду, змішуємо до однорідності – тісто готове
  • Обертаємо тісто нашого яблучного пирога плівкою і прибираємо у холодильник на 30 хвилин. Так з тістом буде простіше працювати.
  • Нарізаємо яблука середніми кубиками, засипаємо цукор, корицю, крохмаль. Останній можна замінити на аналогічну порцію борошна, якщо в наявності немає крохмалю. Начинка готова.
  • Виймаємо тісто з холодильника.
  • Присипаємо дошку борошном, ділимо тісто на 2 частини: рокочуємо диск за розміром Вашої форми і прямокутник з якого будемо робити смужки. Дана кількість інгредієнтів підійде для одного закритого пирога стандартної форми (23 см. у діаметрі) або двох невеликих. Якщо готуєте для двох маленьких форм, то Вам буде потрібно розкачати 4 диска. Не бійтеся додатково присипати тісто борошном: це допоможе розкочуванню.
  • Кладемо диск на дно форми – її можна і не змащувати олією, тому що наше тісто і так містить достатньо масла. Краї потрібно підрівняти, але вони не повинні бути занадто короткими.
  • Засипаємо яблука. Накриваємо смужками з тісту, підгинаючи їх під нижній шар.
  • Ставимо пиріг в духовку.
  • Яблучний пиріг готовий, коли краї стали золотого кольору. Час випікання залежить від розміру пирога і форми, але не перевищує 1 годину.
  • Смачного!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.