Намасте!
До нас зранку завітали друзі, тож на швидкоруч готували смаколики для малечі – дякуючи небу, основні інгредієнти завжди на кухні.
Отже, ще один рецепт ВЕГАНСЬКОГО ШОКОЛАДНОГО ТОРТУ
Для тіста:
1 склянка звичайного борошна або цільнозернового (приблизно 120 г)
3 столові ложки какао-порошку
½ чайна ложка харчової соди
щіпка солі
¾ склянки кокосового цукру/вашого улюбленого підсолоджувача
1 склянка холодної води
¼ склянки соняшникової олії або будь-якої олії нейтрального смаку
1 столова ложка лимонного соку
½ чайної ложки ванільного екстракту (за бажанням)
Приготування
- Змастіть соняшниковою олією форму діаметром приблизно 20 см з височенькими такими бортамиРозігрійте духовку до 200 ºC
- Просійте в миску борошно, додайте туди сіль, соду та якісний какао-порошок.
- Відкладіть просіяні сухі інгредієнти в сторону.
- В іншу каструлю або миску додайте холодну воду, цукор і перемішуйте, поки весь цукор не розчиниться.
- Влийте туди ж соняшникову олію. Швидко розмішайте, доки не отримаєте однорідну суміш.
- Далі додайте лимонний сік і ванільний екстракт. Ще раз добре перемішайте.
- Додайте просіяні сухі інгредієнти до вологої суміші (або навпаки – не суть). Все добре перемішайте і переконайтеся, що в тісті немає грудочок.
- Вилийте тісто у підготовлену форму та трошки постукайте по бортах форми, щоб вийшли зайві бульбашки повітря.
- Випікайте в розігрітій духовці при температурі 200 ºC хвилин сорок. Оскільки температура залежить від печі до печі, слідкуйте за цим.
- На готовність перевірте торт бамбуковою шпажкою або зубочисткою
Поки шоколадний пиріг охолоджується, приготуйте какао-глазур
Для шоколадної глазурі
1 столова ложка соняшникової/будь-якої рослинної олії нейтральної смаку
3 столові ложки какао-порошку
¼ склянки кокосового молока або будь-якого горіхового молока
¼ склянки кокосового цукру
Вилийте соняшникову олію, кокосове молоко та цукор у невелику каструлю.
Тримайте каструлю на повільному вогні і ретельно перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Потім додайте какао-порошок і знову хутенько перемішуйте, поки весь какао-порошок не розчиниться.
Ще гарячою вилийте глазур на веганський шоколадний торт зверху та з боків. Ви також можете розрізати шоколадний торт навпіл, змастити його будь-якою фруктовою начинкою чи полити частиною шоколадної глазурі, а її залишками змастити торт зверху.
Смачного!
Дякуємо Доссану за оригінальний рецепт!