Якщо вам набридли звичайні кекси, то ПРЯНИЙ БАНАНОВИЙ ХЛІБ не залишить вас байдужими!
Він легкий у приготуванні, а у складі хліба – інгредієнти виключно рослинного походження, що підходить вегетаріанцям та веганам.
Що ж, приступимо!
СКЛАДОВІ:
330 г бананів
100 мл кокосової олії (розтопленої)
100 мл кокосового молока
60 г кокосового цукру (можна більше/менше)
210 г цільнозернового пшеничного борошна грубого помелу
60 г вівсяних пластівців
1 столова ложка меленого льону
за бажанням – жменю родзинок або інших сухофруктів
дрібка солі
1/2 чайної ложки соди
прянощі за смаком*
Рекомендації Masale з прянощів для бананового хліба: ваніль, кардамон, мускатний горіх, кориця, мелений імбир, розмарин
ПРИГОТУВАННЯ:
- Банани натерти на велику терку або перемолоти в блендері.
- Змішати спочатку усі сухі інгредієнти: борошно, цукор, вівсяні пластівці, льон, сіль, соду, прянощі.
- У бананову суміш додати сухі інгредієнти, потім молоко та олію, сухофрукти. Все добре перемішати
- Тісто перекласти в попередньо змащену маслом форму. Форма має бути глибокою, бажано прямокутною. Ідеально підходить форма для випікання хліба.
- Випікати при 180°С протягом 40 хвилин.
Повірте, рецепт чудовий і перевірений безліч разів!