Цей веганський полуничний тертий пиріг – здорова альтернатива знайомому багатьом із нас тертому пирогу, ароматному, але жирному. Ми пропонуємо рецепт тому що він:
- Швидкий та легкий у приготуванні
- Без глютену
- Без жирів та молочних продуктів тваринного походження
- Без рафінованого цукру
Для тіста:
300 г вівсяного борошна (вівсянка звичайна перемелене – саме те!) *
120 г кокосового борошна або подрібнити будь-які ваші улюблені горіхи
1 середній або великий банан
¼ склянки кокосового цукру або кленового сиропу
¼ склянки кокосового молока
2 ч. л. розпушувача для тіста
кокосова олія для змащування форми
Для начинки:
3 склянки пюрованої полуниці або смородини**
100 г кокосового цукру або кленового сиропу
2-3 ч. л. лимонного соку
5 ч. л. насіння чіа
3 ч. л. крохмалю картопляного або кукурудзяного
*Якщо глютен для вас не проблема – використовуйте звичайне пшеничне борошно.
** Замість цих ягід сміливо можна експериментувати з яблучним пюре та цедрою апельсина, абрикосовим варенням або маковою начинкою – все у ваших руках!
Приготування
- Всі інгредієнти для начинки викладіть у каструлю, і доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь, і потримайте на вогні начинку ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Крохмаль і чіа потребують часу набрякнути, щоб начинка загусла.
- Змішайте всі інгредієнти для тіста за допомогою блендера або вручну.
- Розділіть тісто на дві частини: 1/3 тіста відправте хвилин на 20 у морозилку, а 2/3 тіста рівномірно розподіліть на змащену кокосовою олією форму для випічки.
- Викладіть на тісто начинку.
- Зверху на начинку потріть на велику тертку охолоджене тісто, що залишилося.
- Випікати в духовці за температури 180-200°C хвилин 20-30.
Смачного!