Веганський пиріг з гранолою та шоколадним мусом

Якщо вам набридла гранола – саме час зробити з неї щось новеньке на смачненьке
До вашої уваги десерт, легкий у приготуванні та зручний у якості поживних батончиків. Вам знадобиться:

Для основи:
2 стиглих банана
2 склянки домашньої або купленої в магазині граноли 
1 ½ склянки вівса (цілих зерен або пластівців)
¼ склянки кокосової олії
½ склянки родзинок
½ склянки кокосової стружки або будь-яких подрібнених горіхів
2 столові ложки насіння чіа

Для шоколадного шару:
2 стиглих банана
1 1/3 склянки м’яких фініків без кісточок (якщо фініки сухі, то просто хвилин да 10 залийте їх гарячою водою, а потім перед приготуванням воду злийте)
¼ склянки кокосової олії
½ склянки какао-порошку
щіпка солі
1-2 ч.л. екстракту ванілі
кокосовий цукор за бажанням
Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Змішайте окремо усі інгредієнти для основи десерту та для шоколадного шару за допомогою кухонного комбайну
  • Вистеліть пергаментом 20 см форму для випічки з середніми або високими бортиками та викладіть на неї шар основи з гранолою, притискаючи та розгладжуючи його ложкою або просто руками.
  • На шар з граноли викладіть шоколадну масу та розрівняйте її.
  • Випікайте в духовці близько 25-30 хвилин (якщо ви зробили височенький десерт – потримайте його у духовці трошки довше).
  • Прикрасьте десерт зверху гранолою чи горішками та подавайте теплим або охолодженим.

Насолоджуйтесь!

Такий десерт можна порізати невеличкими шматочками та давати дітям у якості більш здорової альтернативи шоколадних батончиків.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.