Якщо вам набридли звичайні рецепти супів-пюре – саме час спробувати екзотику з морськими водоростями Вакаме, зеленим горошком та кокосовим молоком від МАСАЛЕ!
Інгредієнти
1 цибуля-порей
1 цибулина звичайна
5 зубчиків часнику
1/2 свіжого зеленого перцю чилі
2 середні картоплини
3 ст.л. сушеного вакаме
450 г замороженого горошку
200 мл кокосового молока
1 ч. ложка кмину
1 ч. ложка мацису або трохи меленого мускатного горіха
мелений чорний перець
3 ч. л. солі
Оливкова олія
Свіжа петрушка або кінза для прикраси
Приготування
- null
- Вакаме замочити у холодній воді на 10-15 хвилин. Потім відкинути водорості на друшлаг.
- У глибокому посуді на оливковій олії пасерувати попередньо нарізану цибулину, цибулю-порей, часник та перець чилі. Для глазурування овочів зазвичай потрібно хвилин 5-10.
- Додати вакаме, порізану картоплю та прянощі. Щоб овочі не підгоряли – долити трохи води.
- Потім висипати в каструлю зелений горошок та залити все кокосовим молоком. Перемішати. Якщо рідина не покрила овочі – долийте ще трохи кокосового молока або води
- Варити ще близько 15-20 хвилин або доти, поки овочі не стануть м’якими
- Вимкнути вогонь і дати овочам охолонути кілька хвилин, перш ніж пюрувати суп.
- Подавати суп гарячим, прикрасивши зверху свіжою петрушкою або кінзою.