Деяким щасливчикам вже випала честь спробувати нову смакоту від МАСАЛЕ, і сьогодні ми вирішили згледітися над їхніми благаннями і ділимося рецептом ВЕГАНСЬКОГО ШОКОЛАДНОГО ВІВСЯНОГО ПЕЧИВА
Вам знадобиться:
200 мл води
40 г насіння чиа
80 мл розтопленої кокосової олії
85 г тертих какао-бобів або гіркого чорного шоколаду, але він швидше тане і тому ми його не дуже жалуємо
4 ст. кокосової стружки або замінити її будь-якими подрібненими горіхами
130 г кокосового цукру
125 г цільнозернового спельтового або іншого вашого улюбленого борошна
170 г звичайних вівсяних пластівців
1 ч. л. меленої цейлонської кориці
½ ч.л. солі
½ ч.л. соди
Приготування
- Насіння чіа залити водою і дати постояти хвилин 15
- Тертий какао поламати-побити на дрібні шматочки
- Кокосовий цукор потерти на тертці або подрібнити у блендері
- У мисці з’єднати всі сухі інгредієнти (борошно, вівсяні пластівці, цукор, кокосову стружку, тертий какао, корицю, сіль та соду).
- Ввести в суху суміш розтоплене кокосове масло, розмочене насіння чіа, і все добре перемішати.
- Деко застелити пергаментним папером або використовувати килимок для випікання.
- Сформувати з тіста коржики діаметром сантиметрів 5-7 і висотою з півсантиметра, і розкласти їх на пергаменті на деякій відстані один від одного – печиво трохи підходитиме.
- Випікати в попередньо розігрітій духовці 15-20 хвилин при температурі 200°C
Смачного!