Вчора ми гралися з рецептом ванільного пудингу, перетворивши його на такий собі торт з консервованими фруктами. Вийшло незвично та яскраво. Щось на кшталт запіканки з часів дитсадку, але ж, звісно, тоді це було не так вишукано.
Тож спробуйте ТОРТ З РИСОВОГО ПУДИНГУ
Рецепт
– вегетаріанський
– без випічки
– на рослинному молоці
– смачний та калорійний
Інгредієнти
Для основи:
100 г волоських горіхів
50 г кокосової стружки або кокосового борошна
30-50 г кокосового цукру або іншого підсолоджувача
щіпка солі
ваніль за смаком
Для начинки:
2 ½ склянки кокосового молока або будь-якого горіхового
1 неповна склянка рису – краще кругленького
ванільна есенція за смаком
2-3 столові ложки кокосового цукру
Для топінгу:
150 г будь-якого фруктового пюре (у нас були манго та апельсин)
консервовані фрукти шматочками або тонкими кружальцями (нектарини, манго, ананаси тощо)
подрібнені терті какао-боби або чорний шоколад
насіння чіа
фундук та мигдаль слайсами або подрібнені
Приготування
Робимо основу:
✔Волоські горіхи перемолоти у блендері, додати до них решту інгредієнтів і знову перемішати
✔В обрану форму з високими бортиками викласти горіхову основу та гарненько її розплескати по дну форми
✔Відваріть рис з цукром та ванількою до готовності, але не дайте йому добре загустіти та задубіти
✔Викладіть молочний рис на скоринку
❄Помістіть торт в холодильник на кілька годин, поки він не охолоне. Залежно від консистенції та температури це займає приблизно від 3 до 5 годин.
✔Вийміть торт з форми і покрийте його протертим пюре, фруктами, тертим какао, чіа та горіхами.
❄І найважче – просто залиште торт у холодильнику на годинку чи дві, а вже потім – смакуйте.
Наступного разу спробуємо с м’ятою та свіжою полуницею.
Дякуємо авторові оригінального рецепту Deniz Kilic
Придбати смачнюще кокосове молоко, чіа та тертий какао, звісно, можна в Масале