Дощові дні в Масале завжди означають багато гарячого шоколаду і солодощів. І поки ми блукаємо навкруги старого класичного рецепту Брауні, занотовуйте вчорашній рецепт ШОКОЛАДНИХ ТІСТЕЧОК З М’ЯТНОЮ НАЧИНКОЮ
Рецепт:
- досить легкий
- не містить жирів тваринного походження
- підходить веганам
- не вимагає випікання
Для м’ятноЇ начинки вам знадобиться:
150 г кеш’ю, попередньо замочених у воді на ніч або хоча б години на чотири (приблизно 100-110 г горіхів в сухому вигляді)
70 г жирного кокосового молока або кокосових вершків
90-100 г розтопленого кокосового масла
40 г сиропу топінамбура або кленового сиропу
Екстракт м’яти, ванілі або будь-якого вашого улюбленого харчового ефірного масла
Пудра ячменю або харчовий барвник для кольору – за бажанням
Приготування начинки:
- З кеш’ю злити всю воду, додати до горіхів інші інгредієнти і все збити до однорідності в блендері.
- Отриману масу розлити по формах * і прибрати в морозилку не менше, аніж години на чотири
- Ви можете використовувати за бажанням силіконові форми для тістечок або як для цукерок невеликого розміру
Шоколадна глазур:
100-120 г тертих какао-бобів
50 г какао-масла
50-60 г сиропу топінамбура або кленового
ефірне масло м’яти / ванілі – за бажанням
Завершалний етап приготування
- Терті какао-боби і какао-масло подрібнити і розтопити на паровій бані.
- Додати до шоколадної маси сироп, все ретельно перемішати і прогріти на малому вогні пару хвилин, не дозволяючи глазурі закипати.
- Остудити глазур градусів до 30.
- Вийняти з формочок охолоджену м’ятну начинку, повністю занурити її в шоколад і акуратно перекласти на пергаментний папір для остаточного застигання.
- Зберігати солодощі слід в холодильнику.
Дякуємо авторові оригінального рецепта: lipskaya_masha