Класичний рецепт найніжнішого італійського десерту Тірамісу!
Інгредієнти для коржів:
3 курячі яйця
75 г борошна
75 г цукрової пудри
олія рослинна (для змащування)
Інгредієнти для крему:
400 г вершкового сиру маскарпоне
5 яєць
1/2 склянки цукрової пудри
шматочок коричної палички та (або) зірочка бодяну
2 ст. ложки коньяку (амаретто, рому, бейлісу)
250 мл міцної кави
2 чайні ложки какао-порошку
Приготування:
Робимо коржі і поки вони будуть пектися – приготуємо крем. Отже.
- Ємності для збивання повинні бути обов’язково сухими.
- Відокремити білки від жовтків.
- Розмішуємо жовтки та додаємо всю цукрову пудру.
- Збиваємо жовтки з цукровою пудрою і попередньо помеленою корицею до кремоподібного стану. Маса має бути блідо-жовтою.
- У жовткову масу ввести все борошно. Тісто вийде дуже густим, і вимішувати його буде важкувато.
- Білки збити в круту піну і поступово ввести тісто. Вводьте білки поступово. Тісто не повинно бути занадто рідким, воно має бути пухким і тому вам не знадобляться всі білки.
- Тепер змащуємо форму олією (я брала як форму сковороду без ручки діаметром 25 см) і виливаємо в неї частину тіста – стільки, щоб воно покрило дно шаром завтовшки близько 5мм. З цієї кількості тіста в мене вийшло 2 коржі.
- Випікати за температури 160 градусів близько 10-15 хвилин.
- Можна також зробити печиво із залишків тіста.
- Для цього на лист покладете пергамент, змастіть його маслом і викладіть печиво з 2 пальця в ширину у сантиметрів 10-12 в довжину.
- Випікати за температури 160 градусів близько 10-15 хвилин.
Тепер готуємо крем
- Заваріть склянку міцної кави, в неї можна додати трохи бодяну
- Білки відокремити від жовтків
- Збити жовтки із цукровою пудрою, додати маскорпоне і добре вимішати
- Збити білки, додати до сирної суміші і акуратно перемішати
- Готові коржі (або печиво) укласти щільно на дно форми (будь-якої за розміром)
- У заварену каву додати вибраний алкогольний напій і полити їм бісквіт.
- Викласти шар сирної суміші на шматочки бісквіту, потім знову бісквіт і знову крем (останнім має бути шар крему) і поставити в холодильник на кілька годин.
- Перед подачею присипати какао-порошком.
Смакота неймовірна це ваше Тірамісу!