Тірамісу. Класичний рецепт.

Класичний рецепт найніжнішого італійського десерту Тірамісу!

Інгредієнти для коржів:

3 курячі яйця
75 г борошна
75 г цукрової пудри
олія рослинна (для змащування)

Інгредієнти для крему:

400 г вершкового сиру маскарпоне
5 яєць
1/2 склянки цукрової пудри
шматочок коричної палички та (або) зірочка бодяну
2 ст. ложки коньяку (амаретто, рому, бейлісу)
250 мл міцної кави
2 чайні ложки какао-порошку

Приготування:

Робимо коржі і поки вони будуть пектися – приготуємо крем. Отже.

  • Ємності для збивання повинні бути обов’язково сухими.
  • Відокремити білки від жовтків.
  • Розмішуємо жовтки та додаємо всю цукрову пудру.
  • Збиваємо жовтки з цукровою пудрою і попередньо помеленою корицею до кремоподібного стану. Маса має бути блідо-жовтою.
  • У жовткову масу ввести все борошно. Тісто вийде дуже густим, і вимішувати його буде важкувато.
  • Білки збити в круту піну і поступово ввести тісто. Вводьте білки поступово. Тісто не повинно бути занадто рідким, воно має бути пухким і тому вам не знадобляться всі білки.
  • Тепер змащуємо форму олією (я брала як форму сковороду без ручки діаметром 25 см) і виливаємо в неї частину тіста – стільки, щоб воно покрило дно шаром завтовшки близько 5мм. З цієї кількості тіста в мене вийшло 2 коржі.
  • Випікати за температури 160 градусів близько 10-15 хвилин.
  • Можна також зробити печиво із залишків тіста.
  • Для цього на лист покладете пергамент, змастіть його маслом і викладіть печиво з 2 пальця в ширину у сантиметрів 10-12 в довжину.
  • Випікати за температури 160 градусів близько 10-15 хвилин.
тірамісу класичний

Тепер готуємо крем

  • Заваріть склянку міцної кави, в неї можна додати трохи бодяну
  • Білки відокремити від жовтків
  • Збити жовтки із цукровою пудрою, додати маскорпоне і добре вимішати
  • Збити білки, додати до сирної суміші і акуратно перемішати
  • Готові коржі (або печиво) укласти щільно на дно форми (будь-якої за розміром)
  • У заварену каву додати вибраний алкогольний напій і полити їм бісквіт.
  • Викласти шар сирної суміші на шматочки бісквіту, потім знову бісквіт і знову крем (останнім має бути шар крему) і поставити в холодильник на кілька годин.
  • Перед подачею присипати какао-порошком.

Смакота неймовірна це ваше Тірамісу!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.