Рекомендовані Masale прянощі для яблучного тарта: кардамон, ваніль, кориця. Так само прекрасно себе проявили у тісті фенхель і зіра. Експериментуйте разом з нами!
Для тіста вам знадобиться:
150 г цільнозернового пшеничного борошна (або ж звичайного)
150 г перемелених в борошно волоських горіхів (або сирого мигдалю)
110-150 г кокосового молока
50 г кокосового цукру
дрібка солі
Форма для випічки тарта з дном, яке виймається, діаметром 20 см
Для начинки:
10 яблук середнього розміру
250 г кокосового цукру
2 ст.л. цедри апельсина
Приготування
- Змішати борошно з меленими горіхами, посолити, додати цукор.
- Поступово влити попередньо розігріте до температури не вище 40 градусів кокосове молоко. Якщо молоко в закритій жерстяній банці, його для початку слід потримати під гарячою водою і збовтати.
- Замісити тісто до консистенції пластиліну.
- Розкласти тісто рівним шаром по формі для випічки, сформувавши бортики висотою 2-4 см, в залежності від висоти використовуваної вами форми
Карамелізація яблук
Тут ви можете використовувати будь-який звичний вам спосіб підготовки яблук для начинки, ми ж пропонуємо увазі свій варіант
- Яблука очистити від сердцевин і нарізати тонкими слайсами.
- Додати подрібнений кокосовий цукор і помістити їх у глибокий вок (або сковороду) на малий вогонь.
- Через 5-10 хвилин, коли яблука пустять сік, почати їх обережно помішувати.
- Коли яблука будуть готові, але соку в сковороді буде ще досить, слід збільшити температуру і випарувати зайву вологу, постійно та повільно помішуючи яблука.
- Процес карамелізації займає різний час, в залежності від особливостей вашої плити і посуду.
Заключний етап приготування:
- Викласти підготовлену начинку на тісто в форму для випічки.
- Випікати не менше 20 хвилин при температурі 200 градусів.
- Вийняти готовий тарт з духовки і остудити, і тільки потім дістати його з форми