Літо це смачно! Ми приготували наш улюблений рецепт тарта, замінивши яблука грушами. І це вийшло надзвичайно смачно! Хочете спробувати? Тоді ловіть ексклюзивний рецепт від Масале – ТАРТ З ГРУШАМИ НА КОКОСОВОМУ МОЛОЦІ
Для теста вам знадобиться:
150 г цільнозернового спельтового (пшеничного або житнього) борошна
150 г перемелених у борошно волоських горіхів (фундука/сирого мигдалю)
110-150 г кокосового молока
50 г кокосового цукру
Дрібка солі
Форма для випічки тарта з дном, що виймається діаметром 20 см
Для начинки:
25 невеликих груш
250 г кокосового цукру
2 ст. цедри апельсина
Приготування
- Змішати борошно з меленими горіхами, посолити, додати цукор.
- Поступово влити попередньо розігріте до температури не вище 40 градусів кокосове молоко. Якщо молоко в закритій бляшанці, його для початку слід потримати під гарячою водою і збовтати.
- Замісити тісто до суміші пластиліну.
- Розкласти тісто рівним шаром формою для випічки, сформувавши бортики висотою 2-4 см, залежно від висоти використовуваної вами форми.
Карамелізація начинки
- Ми груші натерли на велику тертку, попередньо очистивши від серцевини та хвостиків.
- Додати подрібнений кокосовий цукор і помістити в глибокий вок (або сковороду) на малий вогонь.
- Через 5-10 хвилин, коли груші пустять сік, почати акуратно помішувати.
- Коли груші будуть готові, але соку в сковороді ще буде достатньо, слід збільшити температуру і випарувати зайву вологу, постійно акуратно помішуючи яблука.
- Процес карамелізації займає різний час, залежно від особливостей вашої плити та посуду.
Заключний етап приготування
- Викласти підготовлену начинку на тісто у форму для випікання.
- Випікати не менше 20 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів.
- Вийняти готовий тарт із духовки та остудити, і лише потім дістати його з форми.
Смачного!