Намасте! Сьогодні пропонуємо до вашої уваги рецепт Солоної карамельної кокосової Пана-коти
Ця кокосова Пана-кота – десерт мрійливий, насичений, вершковий і солодкий з відтінком солоної смакоти. Кокосовий цукор вже сам по собі має натуральний карамельний присмак, але зварений з кокосовим молоком, яке набуває масляного смаку – просто досконалість
Десерт калорійний і гріховний, але не бійтеся, ви можете насолоджуватися їм не тільки без почуття провини, але і з усіма додатковими перевагами лікувальних властивостей кокосових продуктів
Інгредієнти
2 столові ложки води
2 чайні ложки желатину
400-500 мл жирного кокосового молока*
¼ склянки подрібненого кокосового цукру
¼ склянки кленового сиропу (або меду) – за бажанням
½ чайної ложки морської солі
1 чайна ложка екстракту ванілі
Для краси (за бажанням):посипка крупної морської солікокосова стружка
*Ми розбавили наше молоко водою
Приготування
- У невеликій посудині залийте желатин водою і дайте постояти 10 хвилин, щоб він міг набухнути
- Тим часом підігрійте, постійно помішуючи, ¼ склянки кокосового молока і цукор на середньому вогні. Доведіть до кипіння, одразу стиште вогонь. Цукор повинен розтанути, а суміш – трохи загуснути (процес займає приблизно 3-5 хвилин).
- Потім додайте в каструлю кокосове молоко, що залишилося, кленовий сироп і морську сіль, добре перемішайте і доведіть суміш до слабкого кипіння.
- Зменшіть вогонь до середнього, додайте желатинову суміш. Знову все добренько перемішайте, дайте суміші напаритися, але не допускайте кипіння. Нам просто потрібно, щоб желатин і кокосовий цукор повністю розчинилися.
- Зніміть кокосово-карамельну суміш з вогню і додайте ванільний екстракт.
- Розлийте суміш у порційні форми і поставте в холодильник принаймні 4 години.
- Перед подачею посипте Пана-коту крупною морською сіллю і кокосовою стружкою.
Смачного!
Найкращі натуральні кокосові продукти та прянощі чекають вас у MASALE !