Шоколадний торт на кокосовому борошні

День народження співробітника – чудовий привід продовжити експерименти з використання кокосового борошна. Тож нещодавно готували ШОКОЛАДНИЙ ТОРТ НА КОКОСОВОМУ БОРОШНІ

  • торт має насичений шоколадний смак
  • легкий у приготуванні
  • можливий веганський варіант рецепту
Вам потрібно:

8 великих яєць*
3/4 склянки подрібненого у блендері кокосового цукру
1/2 склянки розтопленої кокосової олії
1 столова ложка ванільного екстракту
1/4 чайної ложки морської солі
1/2 склянки темного какао-порошку
1/4 склянки кокосового борошна
1 чайна ложка розпушувача для тіста

*Чим замінити у рецептах курячі яйця:
  • яйце чіа: 1 ст.л. меленого насіння чіа + 2,5 ст.л. води = 1 велике яйце
  • 1/4 склянки стиглого бананового пюре замінює одне велике яйце
  • 1/4 склянки яблучного пюре замінює одне велике яйце
Приготування:
  1. Розігрійте духовку до температури 180 °C.
  2. Застеліть 20 см форму для випічки пергаментним папером та за бажанням трошки змастіть її кокосовою олією.
  3. У великій мисці для змішування збийте яйця, заздалегідь подрібнений кокосовий цукор, кокосову олію, ваніль та сіль.
  4. В окрему посудину просійте та об’єднайте какао-порошок, кокосове борошно та розпушувач.
  5. Перемішайте сухі інгредієнти з мокрими.
  6. Вилийте тісто** у форму для випікання і відразу поставте у духовку.
  7. Випікайте приблизно 20-30 хвилин, поки поверхня коржа не стане твердою на дотик, а зубочистка, вставлена в середину коржа, не вийде чистою.
  8. Дайте коржу охолонути прямо у формі, а потім розділіть його на декілька коржів, та перемажте їх вашим улюбленим кремом, і полийте готовий торт зверху розтопленим шоколадом.
  9. Такий торт краще зберігати у холодильнику

**Як варіант – розділіть тісто на дві частини, та випікайте два коржі окремо, потім дайте їм охолонути та змастіть кремом, як завжди.

Варіант крему та поливки:

1 склянка арахісового масла / мигдального масла / масла кеш’ю
6 столових ложок какао-порошку
6 столових ложок цукрової пудри / кленового сиропу / меду
1/2 склянки води (за потреби більше)

  • Змішайте до однорідності вручну у мисці, або за допомогою міксеру арахісове масло, какао-порошок та цукрову пудру.
  • Додавайте за потребою у суміш воду по столовій ложці, доки крем не набуде бажаної вам густоти, але все ще буде доволі рідким для змащування коржів
  • За оригінальний рецепт дякуємо Coconut Mama
шоколадний торт на кокосовому борошні
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.