Ми додаємо стравам зміст!
  • Пн-Пт: 10:00 - 20:00
  • Суб: 10:00 - 18:00
  • Нд: вихідний
Ми додаємо стравам зміст!

Ще трошки про справжню ваніль

Ваніль є надзвичайно трудомісткою культурою, тому не дивно, що вона друга найдорожча пряність у світі після шафрану. Руки людей контактують з ваніллю з моменту її запилення, збирання, висушування до стадії дозрівання. А потім стручки вимірюються (теж вручну), сортуються та упаковуються, і чим вони більші та жирніші, тим вищий сорт.

Існує понад 110 видів ванілі, з яких 15 мають аромат, і лише 3 з них достатньо хороші для використання в ванільній промисловості.

Стручок ванілі утворюється після запилення квітки ванілі протягом 12 годин після відкриття, і це пов’язано з необхідністю точності запилення квітів вручну. Бджоли могли б виконати цю роботу (якби були постійно поруч), але шанси їх попадання у «10» сягають менше 10%.

Після запилення квітка закривається і починає формуватися в стручок по типу квасолі, якому потрібно близько 6 місяців, щоб дозріти для збору врожаю.

Стручки ванілі потрібно збирати у певний проміжок часу, тому що в момент дозрівання вони починають розколюватися, а їх якість погіршується.

Після збору стручки занурюють у воду, нагріту до 65°C на 3 хвилини, а потім швидко зливають. Далі їх загортають у м’які ковдри для ферментації. Саме на цьому етапі стручки набувають свого коричневого кольору.

Потім ваніль сушиться спочатку 10 днів на сонці, а потім ще 2-3 місяця у тіні.

Висушені стручки ванілі певним чином упаковують для дозрівання на 12 місяців – так розвивається їх складний аромат, що складається з понад 180 молекул.

На плантаціях найкращих виробників від збору врожаю до моменту, коли ваніль надходить у продаж, проходить приблизно 2 роки.

ваніль

За фото дякуємо Samantha Linsell

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

мелена куркума

Цікаві факти про куркуму

Хоча куркума відома своєю користю для здоров’я та різноманіттям використання, вона також може бути предметом деяких цікавих і кумедних фактів. Куркума забарвлює

ореховый десерт

Веганський лимонно-малиновий чізкейк без борошна

Сьогодні в нашу скарбницю додається шикарний рецепт лимонно-малинового чізкейку. Пиріг дуже ніжний, просто тане у роті! Чізкейк підходить для сироїдів. Лимонно-малиновий чізкейк

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

Залиште свої
контакти

і ми Вам зателефонуємо