Салат вакаме з кунжутною олією та гострим перцем

Салат з морських водоростей Вакаме добре поєднується зі стравами з тофу та риби, а також з морепродуктами та карпаччо.

Вам потрібно:

50 г сушених водоростей вакаме чи чукки
1 маленький червоний перець чилі (нарізати тонкими скибочками) – за бажанням
1 ст. білого кунжуту

Для заправки:

1 ст.л. соєвого соусу
1 ст.л. оцту чи сік половинки лимона
1 ст.л. білого сухого вина – за бажанням
Кунжутна олія
Сіль за смаком

Салат з вакаме з кунжутною олією та гострим перцем

Приготування:

  • Вакаме замочіть у воді на 10-20 хвилин. За цей час бурий відтінок сушеної водорості зникне і вакаме набудуть глянсового зеленого кольору, збільшившись в обсязі разів у 5-10.
  • Злийте рідину, відкинувши водорості на друшлаг*
  • Змішайте в окремій мисці всі інгредієнти для заправки (соусу)**
  • Викладіть вакаме в миску, додайте до нього порізаний перчик і заправте соусом салат.
  • Подавати салат охолодженим, посипавши його зверху кунжутом.

*Якщо ви віддаєте перевагу хрустким вакаме – після розмочування у воді, обдайте водорості окропом і тут же зануріть їх знову в холодну воду.
**Для заправки цього салату успішно можна використовувати тільки оцет або лимонний сік та кунжутну олію.

Смачного!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.