Пудинги на основі насіння чіа – смачний та корисний десерт

Незабаром на вітрині Масале з’явиться насіння чіа і кіноа (спойлер)), ну а поки що весь минулий тиждень ми експериментували з рецептами чіа-пудингів у якості як самостійних сніданків так і десертів. Це було дуже смачно і яскраво! Про мегакорисні властивості насіння чіа ми поговоримо трохи пізніше, а зараз ловіть рецепти ПУДИНГІВ З НАСІННЯМ ЧІА!

Примітки

  • Звичайне співвідношення насіння чіа до рідини – 2-3 столові ложки на склянку рідкого продукту.
  • Час набухання насіння чіа в середньому 15-20 хвилин.
  • Подібні пудинги довго не зберігаються, тому рекомендуємо готувати їх у невеликій кількості та їсти одразу.
  • Другий варіант – насіння чиа чудово почуваються в холодильнику, якщо залити їх молоком з вечора. Тоді вранці ви отримуєте здоровий сніданок – залишиться лише прикрасити.
  • Пудинг виглядає найбільш ефектно у скляному посуді, особливо якщо чергувати шар пудингу та шар фруктів. Але це, звичайно, за бажанням.
  • У рецептах ми використовували наше кокосове молоко, а так як його жирність 17%, то для цієї страви рекомендуємо розводити молоко з кип’яченою водою 1 до 2 або 1 до 3.

Банановий чіа пудинг

1 банан
2-3 ст.л. насіння чіа
1/2 ч. л. меленої кориці
3/4 склянки кокосового молока
Горішки для прикраси

Банановый чіа пудинг
  • Размять половину банана в небольшой миске.
  • Добавить чиа, корицу, кокосовое молоко и перемешать.
  • Выложить половину пудинга в банку, сверху – слой порезанных бананов, затем оставшуюся часть пудинга, и снова банан. Украсить орешками или фруктами
  • Розім’яти половину банана у невеликій мисці.
  • Додати чіа, корицю, кокосове молоко і перемішати.
  • Викласти половину пудингу в банку, зверху – шар порізаних бананів, потім частину пудингу, що залишилася, і знову банан. Прикрасити горішками чи фруктами

Лимонно-малиновий чіа пудинг (справжня вітамінна бомба)

3 ст.л. насіння чіа
1 ст.л. кленового сиропу (або меду)
Цедра 1 лимона
2/3 склянки кокосового молока
1/4 склянки свіжої малини* + пара ягід для прикраси

Лимонно-малиновий чіа пудинг
  • Змішати насіння чіа, сироп та більшу частину лимонної цедри.
  • Малину розтерти вилочкою та шарами чергувати з пудингом або викласти все фруктове пюре на дно, а зверху додати пудинг.
  • Прикрасити ягідками і лимонною цедрою, що залишилася.
  • Замість свіжої малини чудово підходить полуниця, чорниця, манго або будь-який інший пюрований фрукт. Все у ваших руках!

Замовити кокосове молоко, какао, цукор та прянощі варто, звичайно ж, в МАСАЛЕ!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.