Сьогодні з ранку у нас замислене настрій, і тому ми готуємо ПРЯНЕ ШОКОЛАДНО-ІМБИРНЕ ПЕЧИВО
Вам потрібно
200 г тертих какао-бобів або плитка гіркого шоколаду
1,5 ст. з гіркою борошна
1 ч.л. меленої цейлонської кориці
1 ч.л. меленого сушеного кореня імбиру
1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
1/4 ч.л. меленої гвоздики
1 ч.л. соди
1 ст.л. темного какао-порошку
120 г кокосового масла або вершкового
1 ст.л. свіжого імбиру (натерти)
1/2 ст. кокосового цукру + ще трохи цукру для обвалювання смаколиків
1/4 ст. меду – для тих, хто любить більш солодке печиво
Приготування:
- Нарізати терті какао-боби на дрібні шматки і відкласти в сторону.
- Змішати разом всі сухі інгредієнти: борошно, мелений імбир, корицю, мускатний горіх, гвоздику і какао-порошок.
- З’єднати кокосову олію з натертим свіжим імбиром.
- У масляну суміш насипати подрібнений кокосовий цукор і все разом перемішати. За бажанням влити туди ж і мед.
- У суху суміш додати гашене лимонним соком або окропом соду, влити цукрово-масляну суміш, все ретельно перемішати. В останню чергу додаємо у тісто подрібнені терті какао-боби.
- Обернуть тісто в харчову плівку і залишити в холодильнику години на два.
- Розігріти духовку до 160 С. Сформувати з тіста невеликі кульки і обваляти їх в цукрі. Викласти майбутні печенюшки на деко на відстані пару сантиметрів один від одного.
- Випікати, поки печиво не покриється тріщинами (близько 10-15 хвилин).
- Перед подачею на стіл дати печенюшкам охолонути.
Смачного!