Довгенько шукали цікавий рецепт приготування кіноа у стилі Masale. Таки знайшли – чудовий смачнючий пряний гарнір вийшов. Отже, ПРЯНА КІНОА НА КОКОСОВОМУ МОЛОЦІ!
Вам знадобиться:
2 ст.л. кокосової олії
2 середні цибулини – порізати невеличкими кубиками
2 зубчики часнику – роздавити, або потерти
0,5 ч.л. меленого сушеного імбиру, або манюній корінчик свіжого потерти
2 ч.л. кмину
2 ч.л. меленого коріандру
1-2 ч.л. меленої куркуми
2 ч.л. гарам масали
1 ч.л. насіння чорної гірчиці
250 г кіноа – крупу попередньо промити та залити на декілька годин холодною водою, перед приготуванням воду злити
400 мл (1 банка) кокосового молока
200 мл овочевого бульйону або просто окропу
сік ½ лимона
сіль
Приготування:
- У казанку чи каструлі з товстим дном нагрійте кокосове масло та на середньому вогні пасеруйте в олії цибулю, допоки вона не стане прозорою та м’якою.
- Додайте до цибулі часник, імбир, кмин, коріандр, куркуму, гарам масалу та гірчицю і обсмажте прянощі ще 5 хвилин.
- Далі засипайте в казанок кіноа, вливайте кокосове молоко, лимонний сік і овочевий бульйон. Тушкуйте все на малому/середньому вогні протягом наступних 20 хвилин або поки вся рідина не випарується.
- На цьому етапі багато чого залежить від посуду. Іноді потрібно весь час обережно помішувати кіноа, а якщо вгадали з казанком, то як тільки рідина закипіла – помішали крупу, зробили малий вогонь, накрили кришкою та забули на 20 хвилин. У фіналі текстура кіноа може бути трошки липкою або розсипатися. Обидва варіанти це добре.
- Подавати у якості гарніру до овочів на грилі чи смакувати так.
За оригінальний рецепт дякуємо Alice Leppard