Сьогодні ми готуємо гарячий шоколад із буряком! Так-так, не дивуйтеся. Подих Зла справді на любителя
Інгредієнти:
2 склянки кокосового молока (або будь-якого іншого рослинного)
1/2 середнього буряка, звареного і натертого (приблизно 1/4 склянки)*
3 ст.л. порошку какао
3-6 фініків без кісточок
1/2 ч. л. ванільного екстракту або половина стручка ванілі
1/4 ч. л. меленої цейлонської кориці
Маленька щіпка дрібнозернистої морської солі
Збиті кокосові вершки та шоколадна стружка для прикраси – за бажанням
*Якщо буряк у какао це для вас трохи занадто – використовуйте свіжу або розморожену вишню без кісточок – приблизно жменю.
Приготування
- Збийте до однорідності в блендері тертий буряк (вишню), какао-порошок, фініки, ваніль і корицю, останнім влийте кокосове молоко.
- Спробуйте суміш на смак – якщо хочете солодощі, додайте більше фініків або ложку кленового сиропу.
- Перекладіть суміш у невелику каструлю і, не доводячи до інтенсивного кипіння, обережно прогрійте какао на слабкому вогні, постійно помішуючи.
- Оскільки напій досить калорійний, ми рекомендуємо його поділити на 4 невеликі порції.
- Розлийте какао по келихам і зверху прикрасьте вершками та шоколадною стружкою