Свіжозмелене нутове борошно від Масале допоможе вам насолодитися смачним пирогом з гарбузом і шпинатом.
Поспішайте – сезон вже закінчується!
Для тіста вам потрібно:
160 г нутового борошна
80 г рисового або гречаного борошна
30 г кокосового цукру
150-200 мл кокосового молока
70 г кокосової олії (розтопленої)
1,5 чайних ложки розпушувача для тіста
1 чайна ложка лимонного соку
1 чайна ложка солі

Для начинки:
120 г очищеного гарбуза
150 г шпинату
спеції за смаком
- Шпинат промити, нарізати великими шматочками та пасерувати на кокосовому маслі до зміни кольору шпинату на яскраво-зелений.
- Гарбуз нарізати кубиками, посолити, додати улюблені спеції (часник, суміш італійських трав, імбир, розмарин тощо). Залишити маринуватися доки ви замішуєте тісто.
Приготування тіста
- Змішати спочатку всі сухі інгредієнти: борошно, сіль та розпушувач.
- Трохи підігріти кокосове молоко, додати до нього кокосову олію та сік лимона.
- Молочну суміш влити в борошно, все ретельно перемішати. Тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану.
- Розігріти духовку до 180 ºС.
- Тісто візуально поділити на дві частини. На дно форми для випікання викласти одну частину тіста, зверху – шпинат (трохи його присолити). Поступово розподілити гарбуз по всій поверхні майбутнього пирога. Зверху все залити тістом, що залишилося. За бажання можна прикрасити.
- Випікати у духовці 30-40 хвилин.
Пиріг можливий у солодкій версії, якщо ви заміните овочі на улюблені ягоди чи фрукти.
