Вашому організму напевно хочеться чогось гаряченького і легкого. Прийшла пора варити МОРКВЯНИЙ КРЕМ-СУП з імбиром!
Вам знадобиться:
350 г моркви (нам подобається сорт “Каротель”, але це не принципово)
½ ч.л. сушеного імбиру або 1 ст.л. свіжого імбиру
60 г нарізаної цибулі
400 мл кокосового молока або води
щіпка кокосового цукру або можна і звичайного.
Сіль, мелений перець за смаком
1 ст.л. кокосового масла або оливкової олії
Трохи свіжої або замороженої зелені, такої як петрушка, м’ята, кріп або чебрець, для прикраси
Якщо ви звикли до картоплі, як до одного з основних інгредієнтів супів, то можете для заспокоєння душі кинути одну картоплину в каструлю разом з морквою і буде вам щастя.
Приготування:
1. Промити, очистити і нарізати моркву.
2. Подрібнити 1 середню цибулину (приблизно 60 г) і свіжий корінь імбиру.
3. Нагріти на сковороді або одразу в каструлі з товстим дном 1 ст.л. кокосового масла і додати до нього нарізану цибулю з дрібкою кокосового цукру (для карамелізації).
4. Смажити цибулю до прозорості, потім додати нарізаний імбир і притомити їх протягом пари хвилин на середньому вогні.
5. Додати в каструльку нарізану моркву + картоплину, якщо вам без неї життя не миле.
6. Гарненько все перемішати і обсмажувати моркву 1-2 хвилини, слідом заливши її склянкою кокосового молока (води). Перемішати, накрити каструлю кришкою і варити суп на слабкому або середньому вогні, поки морква не стане м’якою і ніжною.
7. Дати готовій морквині трохи охолонути, потім за допомогою погружного блендера зробити супчик-пюре.
8. Каструлю з морквяним пюре знову поставити на малий вогонь і додати ½ склянки молока, перемішати і добре прогріти, регулюючи за необхідності кількість молока в залежності від того, якої консистенції супу ви віддаєте перевагу.
9. Перед кінцем приготування перевірте суп-пюре на смак і додайте трохи меленого чорного перцю і солі за смаком.
Перед подачею прикрасьте морквяний імбирний суп будь свіжою зеленню.
Залишки супу можна пару днів зберігати в холодильнику, а потім підігріти перед подачею на стіл.
Смачного!