Барсунга, бішахарі, галікаї, німбхат, катнім, гачариш, муррайя, помаранчевий жасмин, рослина японських імператорів тощо. Яких тільки назв немає у прянощі, яку часто плутають з лавровим листом, хоча відмінностей у них більше, ніж спільних рис. А мова йде про Листя Каррі.
Перший нюанс. Листя Каррі не мають нічого спільного з пряною сумішшю під назвою «Каррі». У складі каррі-масали (її за легендою придумали англійці) часто немає самого Листя Каррі – вони досить дорогі і прянощі банально економлять або замінюють вже згаданим лавровим листом.
Замовити Листя Каррі і почитати про них трохи більше можна по лінку
Але сьогодні ми згадаємо про дивну здатність цієї пряності нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту і сприяти втраті ваги
Вміщені в Листах Каррі білки і природні алкалоїди карбазолу не тільки протистоять розмноженню ракових клітин, а й допомагають регулювати рівень холестерину в організмі, одночасно сприяючи схудненню.
Як їх використовувати?
- Перш за все, листя каррі можна вживати в їжу замість лаврового листа. Супи, соуси, каші, м’ясні страви і морепродукти – та що завгодно заграє новими фарбами з нашою цейлонської пряністю!
- Аромат цих листів … щось середнє між корицею і лаврушкою з горіхово-цитрусової ноткою. До того ж, на відміну від лаврового листа, Листя Каррі їстівне, тому їх не обов’язково виймати з готової страви, але це, звичайно, на ваш розсуд.
- Кращий спосіб вживання Листя Каррі всередину як засіб для стимуляції роботи шлунково-кишкового тракту і схуднення, це розмолоти жменю прянощі в ступі (або кавомолці) і змішати їх з кефіром.
- Ви також можете використовувати їх в смузі. Особливо корисно – в поєднанні з кокосовим молоком і свіжою м’ятою.
Будьмо здорові!