На носі дитяче свято, і у нас якраз є час випробувати нові та старі рецепти корисних домашніх солодощів. До того ж, не знаю, як ви, а я дуже не люблю проводити багато часу на кухні, тому постараємося економити час і нерви.
Отже.
Для цукерок вам знадобиться:
- 200 грам кураги
- 200 грам ізюму
- 200 грам фініків без кісточок
- 200 грам мигдалю (або арахісу)
- сік половини лимона
- столова ложка меду
- дрібочка морської солі
- столова ложка теплої кокосової олії
- кунжут
- і за бажанням – столова ложка какао-порошку або тертого гіркого шоколаду
Приготування
- Горішки подрібнюємо у кавомолці чи блендері.
- Туди ж додаємо вимиті сухофрукти та інші інгредієнти. Якщо у вас немає блендера, то для подрібнення продуктів чудово підходить звичайна м’ясорубка (краще використовувати дрібну або середню сіточку).
- Отриману масу перевіряємо на однорідність і про всяк випадок ще раз все ретельно перемішуємо.
- Потім сухими руками або в одноразових рукавичках катаємо з тіста колобочки невеликого розміру, обвалюємо в кунжуті або в кокосовій стружці і викладаємо солодощі на тарілку.
- У “дорослому” варіанті рецепту кунжут можна замінити на какао, але тоді ми втрачаємо корисні властивості сезаму і певного відтінку смакових якостей цукерок.
Ну, от як би й усе. Варіантів цього рецепту безліч, тому, думається мені, ми ще не раз до нього повернемося)