Кокосовий цукор — “еліксир довголіття” острова Цейлон

Кокосовий цукор — продукт 100% органічний — не ідентичний тростинному, тому що в процесі виробництва останнього традиційно застосовується гашене вапно.

Розглянемо кілька ключових характеристик цейлонського “еліксиру довголіття”

Виготовляють кокосовий цукор з нектару суцвіть кокоса. Квітку кокосової пальми підрізають кілька разів протягом 3-4 годин, і в прикріплену до квітки ємність збирається нектар. Потім його проціджують і випарюють у великій ємності до стану сиропу, при цьому інтенсивність температури випаровування поступово збільшується, після потрібного ступеня загустіння, сироп проціджують.

Кокосовий цукор містить в десять разів більше цинку і в чотири рази більше магнію, ніж цукор з буряка. Заліза в кокосовому цукрі більше аж у тридцять шість разів! Однак не варто розглядати кокосовий цукор в якості джерела поповнення вітамінів для Вашого організму. Для таких цілей Вам би довелося з’їсти його таку кількість, що це було б рівносильно бігу в розкриті обійми діабету. Проте, продукт насичений вітамінами групи В, мінералами: азотом, фосфором, калієм, натрієм, хлором, сіркою.

Глікемічний індекс кокосового цукру становить 35, в той час як у бурякового він майже в два рази більше — 68 балів. ГІ тростинного цукру наближений до бурякового і дорівнює — 65.

Що стосується калорійності, то на 100 г кокосового цукру припадає приблизно 375-380 ккал. Цей показник нижче, ніж у бурякового (399 ккал) і у тростинного (398 ккал) цукрів, які по калорійності знаходяться практично на одному рівні.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.