Кокосова олія в кулінарії. Частина друга

Сьогодні у нас з Вами за планом приготування граноли і домашній майонез на основі кокосової олії.

Спробуйте здоровий домашній майонез

Змішайте в блендері 4 яєчних жовтки, 1 столову ложку яблучного оцту і ½ чайної ложки сушеної гірчиці. Потім повільно додайте в отриману суміш ½ склянки розтопленої кокосової олії і ½ склянки оливкової олії. Не додавайте масло занадто швидко, інакше майонез вийде з грудочками. Але навіть якщо ви все-таки напартачили — не все втрачено. Просто додайте в майонез ½ столової ложки тахіні (або жменю сезаму) і змішайте все до однорідності.

Топпінг для запеченої солодкої картоплі

Покладіть кокосове масло зверху на запечену солодку картоплю замість звичайного масла, а потім посипте все корицею. Крім того, можете сміливо використовувати кокосову олію для приготування звичайної смаженої картоплі, яку до того ж можна приправити розмарином і морською сіллю або сезамом.

Замініть нездорові жири при випічці

Ви сміливо можете використовувати кокосову олію у випічці! Просто беріть її за рецептом в тій же кількості, що і рослинне або вершкове масло. Хіба тільки щоб уникнути задимлення кухні, на малому і середньому вогні. Цей крок в будь-якому випадку піде на користь вашим коржам і пампушками.

Для печива, пирога з рум’яною скоринкою, листкового або тертого тіста, в приготуванні якого потрібно масло холодним — попередньо поставте кокосове масло в холодильник.

Так само можна змащувати кокосовим маслом листи для випічки і тортівниці, тоді ваша випічка придбає золотистий колір, і легко вийде з пекарської форми.

Приготуйте домашню гранолу

Хрустка домашня гранола з використанням корисних для серця горіхів — відмінна страва на сніданок і запрошена зірка в хіті сезону — свіжому фруктовому салаті.

ПРИГОТУВАННЯ

Змішайте у великій мисці:
3 чашки старомодної вівсянки
1 чашку нарізаного мигдалю
2 чайні ложки кориці
1/3 чашки меду або кленового сиропу, або 1/3 чашки кокосового цукру
1/2 чашки розтопленої кокосової олії

Викладіть все на деко і випікайте при 350 градусах протягом 5-7 хвилин, а потім акуратно перемішайте майбутню гранолу в духовці, і продовжуйте випікати її ще хвилин 5-10.
Вимкніть духовку і дайте гранолі посидіти в теплі ще 30 хвилин, потім вийміть гранолу з духовки і починайте хрустіти 🙂

Продовжіть свіжість курячих і перепелиних яєць

Ви можете використовувати кокосове масло, щоб запечатати пори в яєчній шкаралупі, тим самим зберігаючи свіжість яєць в холодильнику.

Занурте яйця в розтоплену кокосову олію і дайте їм трохи просочитися жиром, що запобіжить вплив на них кисню. Цей метод повинен продовжити термін придатності ваших, вибачте, курячих яєць на 1-2 тижні.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.