Сьогодні у нас з Вами за планом приготування граноли і домашній майонез на основі кокосової олії.
Спробуйте здоровий домашній майонез
Змішайте в блендері 4 яєчних жовтки, 1 столову ложку яблучного оцту і ½ чайної ложки сушеної гірчиці. Потім повільно додайте в отриману суміш ½ склянки розтопленої кокосової олії і ½ склянки оливкової олії. Не додавайте масло занадто швидко, інакше майонез вийде з грудочками. Але навіть якщо ви все-таки напартачили — не все втрачено. Просто додайте в майонез ½ столової ложки тахіні (або жменю сезаму) і змішайте все до однорідності.
Топпінг для запеченої солодкої картоплі
Покладіть кокосове масло зверху на запечену солодку картоплю замість звичайного масла, а потім посипте все корицею. Крім того, можете сміливо використовувати кокосову олію для приготування звичайної смаженої картоплі, яку до того ж можна приправити розмарином і морською сіллю або сезамом.
Замініть нездорові жири при випічці
Ви сміливо можете використовувати кокосову олію у випічці! Просто беріть її за рецептом в тій же кількості, що і рослинне або вершкове масло. Хіба тільки щоб уникнути задимлення кухні, на малому і середньому вогні. Цей крок в будь-якому випадку піде на користь вашим коржам і пампушками.
Для печива, пирога з рум’яною скоринкою, листкового або тертого тіста, в приготуванні якого потрібно масло холодним — попередньо поставте кокосове масло в холодильник.
Так само можна змащувати кокосовим маслом листи для випічки і тортівниці, тоді ваша випічка придбає золотистий колір, і легко вийде з пекарської форми.
Приготуйте домашню гранолу
Хрустка домашня гранола з використанням корисних для серця горіхів — відмінна страва на сніданок і запрошена зірка в хіті сезону — свіжому фруктовому салаті.
ПРИГОТУВАННЯ
Змішайте у великій мисці:
3 чашки старомодної вівсянки
1 чашку нарізаного мигдалю
2 чайні ложки кориці
1/3 чашки меду або кленового сиропу, або 1/3 чашки кокосового цукру
1/2 чашки розтопленої кокосової олії
Викладіть все на деко і випікайте при 350 градусах протягом 5-7 хвилин, а потім акуратно перемішайте майбутню гранолу в духовці, і продовжуйте випікати її ще хвилин 5-10.
Вимкніть духовку і дайте гранолі посидіти в теплі ще 30 хвилин, потім вийміть гранолу з духовки і починайте хрустіти 🙂
Продовжіть свіжість курячих і перепелиних яєць
Ви можете використовувати кокосове масло, щоб запечатати пори в яєчній шкаралупі, тим самим зберігаючи свіжість яєць в холодильнику.
Занурте яйця в розтоплену кокосову олію і дайте їм трохи просочитися жиром, що запобіжить вплив на них кисню. Цей метод повинен продовжити термін придатності ваших, вибачте, курячих яєць на 1-2 тижні.