Кероб — це порошок з плодів Ріжкового дерева (цератонії стручкової). Не так давно став відомий у дієтичному харчуванні як альтернатива какао і шоколаду. В медицині застосовується в протикашльових засобах і як допоміжна речовина в інших препаратах. Історія вживання керобу в їжу налічує приблизно 5 000 років. За смаком кероб злегка схожий на какао, але, в залежності від ступеня обсмаження має різний післясмак.
Корисні властивості Керобу
- Кероб багатий антиоксидантами, які продовжують молодість. Пояснюється це просто. Антиоксиданти зв’язують вільні радикали, які призводять до старіння, і не дають їм руйнувати клітини шкіри.
- У уеробі не міститься кофеїн, властивий какао, тому його можна пити не тільки людям з підвищеним артеріальним тиском, а й дітям, і вагітним жінкам.
- Напій з цього порошку надає заспокійливу дію.
- Жирів у керобі у 10 разів менше, ніж в какао. Солодкість забезпечують сахароза і фруктоза. Це дає право керобк вважатися дієтичним.
- Всі вітаміни і мінерали (а їх чимало) легко засвоюються.
- Клітковина, хоч і в невеликих кількостях міститься в порошку, налагоджує травлення, і в парі з антиоксидантами виводить з організму шкідливі речовини, включаючи токсини.
- Регулярне вживання напою з порошку Ріжкового дерева знижує холестерин в крові, тому його можна використовувати для профілактики серцево-судинних захворювань.
- Кероб солодше какао. Приготований напій не вимагає додавання цукру, так як кероб містить велику кількість натуральної сахарози, фруктози і глюкози.
- Зменшуючи вироблення греналіна – гормону, який контролює голод – кероб сприяє зниженню апетиту.
Детальніше про наш Кероб ТУТ