Керальська кухня: практичне заняття №1

  • Samosa
  • Cheese Parotta
  • Malai Kofta

Перед приготуванням складних страв заготовляємо інгредієнти

Тісто для самос і пароти

  • 0,5 кг борошна
  • вода
  • сіль
  • цукор 1 ч.л.
  • На борошно додати сіль, цукор, воду. Замісити тісто.

SAMOSA

самоса

Складові:

кокосова олія
зіра
часник
імбир шматочок (або мелений імбир 1/2 ч.л.)
цибуля
листя каррі
сіль
картопля
морква
кольорова капуста
коріандр 1 ч.л.
чілі мелений 1/2 ч.л.
гарам-масалу 1/2 ч.л.
зіра мелена 1/2 ч.л.
зелень кінзи
свіжий перчик чилі 1/2
приготовлене тісто
борошно

Приготування:

  1. Розігріти сковороду, налити в неї олію.
  2. Додати зіру, дрібно нарізані часник, цибулю та свжий імбир (або сухий мелений), сіль, відварені попередньо і нарізані дрібно картоплю, моркву, цвітну капусту.
  3. Перемішуємо, тепер додаємо коріандр, гарам-масалу, чилі мелений, мелену зіру, зелень кінзи, дрібно нарізаний чилі.
  4. Підсмажити на великому вогні, постійно помішуючи.
  5. Тісто тонко розкотити, вирізати тарілкою коло і злегка підсмажити на сухій розігрітій сковороді
  6. Розрізати кола навпіл, зробити конуси і змастити краї розведеним у воді борошном.
  7. Покласти в конуси начинку і заклеїти в конверт
  8. У каструлі або глибокій сковорідці розігріти кокосову олію (кількість розрахувати так, щоб масло на половину покривало конверти), покласти в нього самоси і готувати періодично перевертаючи до золотистого кольору:

CHEESE PAROTTA

Для приготування цього індійського хліба потрібні чималі вміння та багато практики!

CHEESE PAROTTA

Складові:

приготовлене тісто (читайте вище)
кокосове масло
сир (будь-який на ваш смак)

Приготування:

  • З тіста зробити кульки розміром з куряче яйце, рясно змастити їх маслом і розкачати в невеликі кола і посмажити на сухій сковороді
  • Далі треба дивитися ВІДЕО, бо складно поснити
  • Викласти на тарілку та посипати сиром

MALAI KOFTA

MALAI KOFTA

Складові:

відварена картопля
м’якоть білого хліба
зелень кінзи
фенугрек
гарам-масала 1 ч.л.
сіль
тандурі-масала 1 ч.л.
імбир дрібно нарізаний або 1/2 ч.л. меленого імбиру
часник дрібно нарізаний
сир бринза або адигейський, або фета
помідори
цибуля
гхі
олія соняшникова
перець чилі
коріандр
зіра
чорна гірчиця
куркума
молоко
вода
молоко кеш’ю (у блендері збити горіхи кеш’ю з водою до отримання кефірної консистенції)

Приготування:

  1. Картоплю розім’яти, додати м’якоть білого хліба, зелень кінзи, фенугрек, гарам-масалу, сіль, тандурі-масалу, імбир та часник по щіпці.
  2. Скачати кульки розміром із тенісний м’ячик і зробити в них поглиблення з одного боку. У поглиблення покласти шматочок сиру та заліпити його всередині.
  3. Зробити з кульок конуси

Тепер готуємо соус:

У олії обсмажити дрібно нарізані помідори та цибулю. Висити в блендер, додати 1/2 склянки води та подрібнити.
На сковороді обсмажуємо зіру та чорну гірчицю, додати гхі, імбир, часник, додати вміст блендера, гарам-маслалу 1/2 ч.л., тандурі-масалу 1/2 ч.л., коріандр, чилі, фенугрек 1/2 ч.л., мелену зіру 1/2 ч.л., куркуму, зелень кінзи, 1 ст.л. молока кеш’ю, 1 ст. молока, 1/3 ст. води, сіль.

  1. Конуси обсмажити в маслі (масла має бути стільки, щоб воно на половину покривало конуси) до золотистого кольору.
  2. Кидаємо конуси у соус і кілька хвилин тримаємо на вогні.

Приємного апетиту і далі буде

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.