Намасте і гарної усім неділі!
Готуємо дітям КЕКСИ З ШОКОЛАДНОЮ ЛАВОЮ. Кому цікаво – приєднуйтесь до маленького шоколадного свята.
Отже, вам знадобиться:
½ склянки цільнозернового або звичайного борошна (приблизно 60-65 г)
3 столові ложки темного какао-порошку
1 щіпка солі
¼ чайна ложка харчової соди
⅓ склянки кокосового цукру або будь-якого вашого улюбленого підсолоджувача
½ склянки холодної води
2 ложки соняшникової або оливкової олії
½ столова ложка лимонного соку або оцту
½ чайної ложки ванільного екстракту – за бажанням
Приблизно 100 грамів тертих какао-бобів або чорного шоколаду
Приготування
- Пересійте у миску борошно, сіль, какао-порошок і соду.
- В іншій мисці розмішайте до повного розчинення цукор з холодною водою
- Потім додайте олію і дуже добре розмішайте.
- Далі додайте ванільний екстракт і лимонний сік. Знову перемішайте.
- Тепер додайте вологі інгредієнти в сухі і добре вимішайте востаннє – бажано використовувати дротяний вінчик або міксер на невеликих обертах.
- Налийте тісто у змащені олією формочки для кексів.
- Зверху на тісто покладіть шматочки тертого какао або шоколадні квадратики. Акуратно натисніть на шоколадні квадратики, щоб вони занурилися в тісто.
- Помістіть майбутні лавові кекси в розігріту духовку і випікайте при температурі 200 градусів Цельсія приблизно 30-40 хвилин.
- У цьому випадку перевіряти кекси на готовність дерев’яною шпажкою небажано – покладімося на інтуїцію.
- По готовності дістаньте кекси з духовки та дайте їм охолонути протягом пари хвилин.
- Потім акуратно переверніть кекси на тарілки.
- За бажанням прикрасьте смаколики зверху цукровою пудрою, тертим шоколадом або свіжою м’ятою з полуничкою.
- Подавайте лавові кекси поки вони ще гарячі.
- Смачного!
Дякуємо Доссані за рецепт!