Пряний дикий рис з морепродуктами в кисло-солодко-гострому вбранні. Простий, але вишуканий рецепт на кокосовій олії для швидкого приготування.
Інгредієнти на 6 порцій
дикий рис 300 г
королівські креветки 300 г
кокосове молоко 400 мл
часник 4 зубчики
червона цибуля 1 головка
перець чилі 2 штуки
соєвий соус 2 столові ложки
оливкова олія 2 столові ложки
лимон 4 штуки
каррі 1 столова ложка
кінза 30 г
сіль
Приготування
- Дикий рис проварити на повільному вогні сорок хвилин.
- Обсмажити в сотейнику дрібно нарізану цибулю і часник, під кінець додати каррі.
- Злити воду з рису, змішати з цибулею і часником, додати кокосове молоко і соєвий соус і томити на повільному вогні ще 5-10 хвилин.
- Додати креветки (очищені чи ні – вибирати вам), лимонний сік, тоненькі кільця перцю чилі і кінзу.
- Поварити ще на повільному вогні хвилин 5-7.
- Вуаля!