Чорний кмин (калінджи) та його олію лікарі рекомендують у якості допоміжного лікувального засобу при вірусних інфекціях та захворюваннях органів дихання.
Калінджи знижує рівень фіброзу легеневої тканини
Міжнародна група фахівців провела дослідження за участю пацієнтів, які захворіли на COVID-19 у середній та важкій формі. Частина учасників щодня отримувала 80 мг чорного кмину на 1 кг ваги, а інша частина — плацебо.Як з’ясувалося, вживання цієї пряності призвело до полегшення симптомів на 7-й день при тяжкому перебігу хвороби та на третій – при середньому. Також насіння чорного кмину допомогло організму побороти вірус в середньому на чотири доби швидше.
Калінджи, як і куркума, знижує гістамін (є природним протиалергічним засобом), виконує протизапальну, протигрибкову та тонізуючу дію на організм. Вважати прянощі повноцінною заміною ліків ми б не стали, а от ввести невелику кількість калінджи та куркуми у щоденний раціон для підтримки імунної системи організму – саме воно!
Це доволі насичені гіркі прянощі, тож їх вживання у якості БАДу окремо від їжі стане більш приємним разом з невеликою кількістю меду або кокосового цукру
Залишаймося разом з вами здоровими та з вірою у нашу перемогу!