Рецепт для поціновувачів гіркого шоколаду та прянощів. Імбирні кульки – здорові солодощі та ідеальне доповнення до філіжанки чорної кави!
Складові:
Імбир мелений – 1 ст.л.
Кориця мелена – 1 ст.л.
Терті какао-боби чи чорний шоколад – 250 г
Вершки 33% – 1 склянка
Імбирне печиво чи будь-яке покупне пісочне – ½ склянки
Мед або кокосовий цукор за смаком
Приготування:
- Нагріти вершки на середньому вогні.
- Додати шоколад, зменшити вогонь до мінімального та готувати, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
- До шоколаду додати по 1 ст. л. меленого імбиру та кориці. Готувати 5 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.
- Зняти з вогню та залишити на 3 години.
- Імбирне печиво подрібнити в кухонному комбайні або блендері до дрібної крихти
- З охолодженої шоколадної маси сформувати 12-14 кульок і обваляти в імбирній крихті. Забрати в холодильник на годину.
- Імбирні кульки варто зберігати у холодильнику. Проте, нечасто вони залишаються в нас)