Пропонуємо вашій увазі страву, яка і нагодує, і зігріє, і додасть фарб в осінні дні!
НІЖНИЙ ГРИБНИЙ СУП НА КОКОСОВОМУ МОЛОЦІ
Інгредієнти:
1 чашка * сирого рису
6 чашок * овочевого бульйону
1 солодка картоплина (можна і звичайну)
2 морквини
2 стебла селери
1 цибулина
230 г грибів (печериці чудово підійдуть)
4 зубчики часнику (ми його замінили на асафетиду)
2-3 листочка каррі або 1 лаврушечка
1 банка (400-450 мл) кокосового молока
2 жмені кейла, шпинату або листового салату (на вибір)
кокосова олія для смаження
сіль, перець за смаком
*1 чашка=240 мл
Не нарізайте овочі на суп занадто дрібно або занадто великими шматками — виберіть оптимальні, які стануть вам до душі за розміром і формою
Приготування:
- Обсмажити цибулю на кокосовій олії (хвилин 5-7) на середньому або малому вогні.
- Додати часник і пасерувати ще 1-2 хвилини, періодично помішуючи.
- У закипілий овочевий бульйон додати дикий рис, гриби, моркву, зажарку з цибулі і часнику, селера, солодку картоплю, лавровий лист. Перемішати і продовжити варити овочі, поки не закиплять. Потім зменшити вогонь до малого, але так, щоб бульйон потихеньку кипів, накрити каструлю кришкою і варити супчик ще 30-40 хвилин.
- Ближче до кінця приготування влити в суп кокосове молоко, додати зелень і все перемішати.
- Спробуйте блюдо на смак і приправте сіллю і перчиком
Смачного!