Гірчиця — сила ваших суглобів

Гірчиця в перекладі з хінді «вanarsi rai» – означає «багатство Бенареса».

Перед тим, як додати в страву, насіння гірчиці підсмажують в олії. Це активує в них ароматичні масла, і вони в повній мірі виявляють свої пряні і лікувальні властивості і просочують їжу своїм гарячим горіховим ароматом. Гоструваті гірчичні зерна розпалюють вогонь травлення, стимулюють роботу шлунка і кишківника.

До складу гірчичного зерна входить гірчичне масло, алкалоїди та протеїн. Чорна гірчиця є найбагатшим джерелом вуглеводів, жирів, кальцію, калію, фосфору та інших поживних речовин.

  • Гострий смак, яким володіє насіння чорної гірчиці, сприяє наданню зігріваючого ефекту на людський організм.
  • Заспокійливим чином гірчиця діє на капху і вату, але в разі її надлишку, призводить в збуджений стан питту.
  • Ця пряність здатна розпалити травний вогонь, порушити апетит, посилити секрецію шлункового соку, поліпшити обмін речовин і допомогти засвоїти важку їжу.
  • Вона рекомендована як ефективний засіб при слабкості кишечника і запорах.
У Аюрведе чорна гірчиця використовується не тільки внутрішньо, але й зовнішньо

Наприклад, при суглобових болях
Перемелений в порошок макуха з гірчиці часто використовується у вигляді пов’язок і компресів.
Хороший лікувальний ефект можуть принести короткочасні ванни для ніг з гірчичного порошку при простудних захворюваннях.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.