Час гарбузи!
А значить час робити гарбузовий хумус! Цей хумус дуже хороший як закуска для намазування на хлібці. Дуже ошатно виглядає за рахунок свого яскравого кольору.
Ингредієнти:
250 г очищеного гарбуза
3 ст. л. лимонного соку
3 ст. л. тахіні (пасти з кунжутного насіння)
2 зубчики часнику
1 банка консервованого нуту
½ ч. л. оливкової олії
щіпка меленого куміну
сіль та прянощі за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Наріжте гарбуз невеликими часточками, збризкайте оливковою олією, присипте куміном і викладіть на вистелений пергаментом лист.
- Випікайте 30-40 хв.
- Злийте воду з консервованого нуту
- За допомогою блендера змішайте гарбуз, нут, часник, тахіні та лимонний сік, прянощі.
- Якщо хумус вийде занадто густим, розбавте з нуту рідиною.
Смачного!