Джаггері — лікувальний кокосовий цукор

Так сталося, що у нашої найменшої – алергія на білий цукор. Зрозуміли ми це далеко не одразу, тому що, власне, цукор у чистому вигляді не вживаємо. Лише зрідка використовуємо його для приготування випічки та напоїв, віддаючи перевагу натуральному смаку продуктів та меду. Але виявилося, що у манюні щоки аж палають навіть після невеликої кількості рафінованого цукру. І це була одна з причин, чому ми завезли в Україну цейлонський джегґері – кокосовий цукор.

”Gur” – індійське слово, і згадується воно як підсолоджувач в аюрведичних ліках протягом 3000 років. Однак назва jaggery походить від португальського слова “jagara” це означає крупний коричневий цукор – кокосовий або тростинний. Джагґері в Азії зазвичай називають ”лікувальним цукром” через його використання в аюрведі, а також порівняння з медом, і цей природний підсолоджувач є невід’ємною частиною раціону в сільській місцевості багатьох країн.

Хоча сам джеґґері є поживним підсолоджувачем, в Індії його часто змішують та збагачують корисними природними прянощами (куркума, чорний перець, фенхель, кмин тощо) та перевіреними медициною травами (базилік, м’ята, трифала, амла, тощо). І робиться це заради посилення антиоксидантних, дезінтоксикаційних, травних властивосте джагґері та його позитивного впливу на зміцнення імунітету.

Кокосовий та тростинний цукор складається з довших ланцюгів сахарози з певним відсотком мінеральних солей, заліза та клітковини, які перетравлюються повільніше, ніж звичайний цукор, і, відповідно, вивільняють енергію теж повільно. Тому його лікарі і рекомендують для вживання схильним до діабету. Але сьогодні ми не будемо акцентувати увагу на медичних властивостях джагґері, лише зазначимо, що навіть для кокосового чи тростинного цукру часто використовують метод відбілювання за допомогою діоксиду сірки. Тому доцільно надавати перевагу цукру темнішого кольору – менший ризик, що його додатково оброблено хімікатами.

Стосовно використання цейлонськго кокосового цукру від MASALE, воно таке ж саме, як і з білим цукром. Єдина відмінність, це незвичний зовнішній вигляд кристалізованого соку суцвіття кокосової пальми – плитки темного кольору. Але джагґері легко подрібнити за допомогою гострого ножа або тертушки.

Спробуйте натуральний продукт. Звісно, все дуже індивідуально, але можливо ваші щічки теж палають не від лимону чи шоколаду

кокос сахар цукор джаггер
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.