В ягодах обліпихи міститься вдвічі більше вітаміну С, ніж у цитрусових, і вдвічі більше вітаміну Е, ніж у пшеничному маслі. А чай з обліпихи підтримує організм у тонусі та лікує застуду. Тому ми вибрали три прості рецепти цього напою.
ПРЯНИЙ ОБЛІПИХОВИЙ ЧАЙ
Складові:
обліпиха – 200 г
вода – 700 мл
апельсин – ½ шт
лайм – ½ шт
кокосовий цукор – 3 ст. л
паличка кориці – 1 шт
гвоздика – за смаком
свіжа м’ята – за бажанням
- Обліпиху добре промити та варити на середньому вогні протягом п’яти хвилин.
- Ягоди злегка роздавити товкачем, додати нарізані кружальцями апельсин та лайм, цукор, корицю, свіжу м’яту та гвоздику.
- Дати настоятися ще п’ять хвилин. Пити гарячим.
ОБЛІПИХОВИЙ ЧАЙ З МЕДОМ
Складові:
обліпиха – 150 г
вода – 500 мл
чорний чай – 2 ст. л
мед – 2 ст. л
- Обліпиху добре промити, 2/3 ягід потовкти у ступці.
- До пюре обліпихи додати ягоди і чай, що залишилися, залити окропом і дати настоятися протягом 7-10 хвилин.
- Щоб мед не втрачав корисні властивості, його рекомендується додавати безпосередньо перед вживанням або їсти вприкуску.
Обліпиховий чай з імбиром
Складові:
обліпиха – 100 г
корінь імбиру – 3 см
аніс (бодян) – 2 шт
кориця – 1 паличка
мед – за смаком
- Корінь імбиру почистити та натерти на дрібній тертці.
- Обліпиху добре промити і потовкти у ступці.
- У чайник покласти тертий імбир та пюре з обліпихи, додати зірочку бадьяна та паличку кориці.
- Залити окропом та дати настоятися 7-10 хвилин. Пити гарячим із медом.
Будьте здорові!