Прекрасні БУРИКСИ З КУНЖУТОМ – хороші як самостійна страва, так і гарнір. Звичайно, справа за малим – приготувати)
2 невеликі буряки
2 невеликі морквини
гхі
50 гр рису єгипетського
гарам-масала
куркума мелена
насіння кунжуту
насіння льону
- Рис залити водою 1:1,5, посолити, додати куркуму та поставити варитися.
- Буряк і моркву перемолоти в блендері (або потерти на бурякову тертку), викласти на сковороду, посипати гарам-масалою, посолити та підсмажити на гхі до готовності.
- Коли рис буде готовий, перемішати його з піджаркою та насінням льону.
- За допомогою чайних дрібних чашок або інших зручних ємностей сформувати і покласти на тарілку.
- Останній штрих – посипати бурікси кунжутом і прикрасити зеленню. Можна крапнути оливкової олії.
Смачного!