Апельсиновий хліб

Поки ще сезон – варто скористатися можливістю насолодитися смаком та ароматом зимових фруктів. Сьогодні ми готуємо Апельсиновий хліб

Хліб (або кекс) виходить невеликого розміру, і в цьому вегетаріанському рецепті можна використовувати свіжий апельсиновий сік, або навіть покупний, якщо він вам подобається.
1 мірна склянка = 250 мл

Отже, вам знадобиться

1 склянка цільнозернового пшеничного борошна*
½ ч.л. розпушувача для тіста
½ ч.л. соди
дрібка дрібної солі
190 – 250 мл апельсинового соку (приблизно 3–4 апельсини)**
100 г кокосового цукру (або будь-якого іншого підсолоджувача)
***¼ склянки кокосової олії або будь-якої іншої рослинної
1 ст. кукурудзяного або картопляного крохмалю
½ – 1 год. апельсинової цедри
*Можна взяти звичайне борошно, півб’яне, рисове або горіхове, або навіть міксувати їх 50/50
**Якщо ви використовуєте цільнозернове борошно, тоді в тісто додайте 1 склянку апельсинового соку, якщо звичайне – вистачить і ¾ склянки соку
***При використанні кокосового цукру від Масалі його слід заздалегідь подрібнити на тертці або в блендері.

Приготування
  • Розігрійте духовку до 180 градусів
  • З’єднайте в мисці цільнозернове борошно, 1 ст.л. крохмалю, сіль, соду та розпушувач для тіста.
  • В окремій мисці або в блендері добре розмішайте кокосовий цукор з кокосовим маслом.
  • Додайте до збитої суміші апельсиновий сік і добре перемішайте до однорідності.
  • Введіть у суміш сухі інгредієнти та апельсинову цедру (можна додати і апельсинову або мандаринову есенцію, якщо ви любитель насичених ароматів)
  • Все добре перемішати на середній швидкості. У суміші не повинно залишитися грудочок
  • Вилийте тісто в попередньо змащену олією або вистелену пергаментом форму розміром приблизно 18х10 см. Ну, або найбільш підходящу за розміром наявну у вас форму з високими бортами.
  • Лопаткою розрівняйте тісто у формі або акуратно постукайте по столу формою для кексу. Якщо ви використовували пергамент, його з боків можна легенько поворушити. Це робиться, щоб вийшли бульбашки повітря з тіста, і воно рівномірно розподілилося формою.
  • Випікайте апельсиновий хліб у розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30-35.
  • Перевірити кекс на готовність можна шпажкою, але краще зайвий раз не смикати, і після вимкнення дати апельсиновому кексу трохи охолонути, не відкриваючи дверцята духовки. І не засмучуйтесь, якщо хлібець потріскається зверху – це нормально!
  • Подавати апельсиновий кекс можна теплим чи холодним.
  • Смачного!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.