2 кг слив
250 г кокосового цукру (якщо використовуєте цукор від Masale – попередньо його подрібніть)
50 г коньяку або портвейну
6 шт. гвоздик
3-5 шт. духмяного перцю
2 палички цейлонської кориці
Розігрійте
духовку до 200 градусів
Зі слив вийміть кісточки, змішайте їх з кокосовим цукром, портвейном і спеціями,
покладіть в форму для запікання і тушкуйте в духовці протягом 20 хвилин.
Зменшіть температуру до 160 градусів і готуйте сливи в духовці приблизно 2-2,5
години, ретельно помішуючи кожні півгодини, а може й частіше – як згадаєте.
Коли варення втратить більшу частину рідини і загусне – розлийте його ще
гарячим в стерилізований посуд та закрийте кришками, або ж (як це зробили
сьогодні ми) з насолодою присмачіть вареннячком ранковий хлібчик!