Кокосовий цукор — продукт 100% органічний — не ідентичний тростинному, тому що в процесі виробництва останнього традиційно застосовується гашене вапно.
Розглянемо кілька ключових характеристик цейлонського “еліксиру довголіття”
Виготовляють кокосовий цукор з нектару суцвіть кокоса. Квітку кокосової пальми підрізають кілька разів протягом 3-4 годин, і в прикріплену до квітки ємність збирається нектар. Потім його проціджують і випарюють у великій ємності до стану сиропу, при цьому інтенсивність температури випаровування поступово збільшується, після потрібного ступеня загустіння, сироп проціджують.
Кокосовий цукор містить в десять разів більше цинку і в чотири рази більше магнію, ніж цукор з буряка. Заліза в кокосовому цукрі більше аж у тридцять шість разів! Однак не варто розглядати кокосовий цукор в якості джерела поповнення вітамінів для Вашого організму. Для таких цілей Вам би довелося з’їсти його таку кількість, що це було б рівносильно бігу в розкриті обійми діабету. Проте, продукт насичений вітамінами групи В, мінералами: азотом, фосфором, калієм, натрієм, хлором, сіркою.
Глікемічний індекс кокосового цукру становить 35, в той час як у бурякового він майже в два рази більше — 68 балів. ГІ тростинного цукру наближений до бурякового і дорівнює — 65.
Що стосується калорійності, то на 100 г кокосового цукру припадає приблизно 375-380 ккал. Цей показник нижче, ніж у бурякового (399 ккал) і у тростинного (398 ккал) цукрів, які по калорійності знаходяться практично на одному рівні.