Прянощі не тільки значно покращують смак їжі, вони також відомі своїми терапевтичними властивостями. Пропонуємо вам топ-5 спецій для зміцнення імунітету.
ОРЕГАНО
- Листя цієї рослини містять кальцій, вітамін С, бета-каротин, омега – 3. Масло материнки має протимікробну і противірусну дію і може бути дуже перспективним засобом в боротьбі з дріжджовою інфекцією.
- Материнка підтримує імунітет і лікує простудні захворювання, має тонізуючі, антидепресивними, антиоксидантними властивостями.
ЧЕБРЕЦЬ
- Ця популярна середземноморська рослина – поширений інгредієнт в різних стравах, що володіє сильним, пікантним смаком. Чебрець є традиційним засобом від кашлю і широко використовується в Європі.
- Чебрець у вигляді чаю, сиропу або парових інгаляцій ефективний при бронхіті.
- Активний компонент чебрецю тимол міститься в різних рідинах для полоскання рота, щоб зменшити кількість бактерій в порожнині рота.
РОЗМАРИН
- Листя розмарину використовуються як в свіжому, так і в сушеному вигляді в традиційних стравах середземноморської кухні для додання свіжого, тонкого, злегка хвойного аромату.
- Розмарин має сильні антиоксидантні властивості, крім цього, згідно з дослідженнями – антибактеріальні та протигрибкові.
- Від 4 до 6 г листя свіжого розмарину застосовується в якості терапевтичної дози для підвищення імунітету.
КУРКУМА
- Трави для імунітету: суміш каррі, гарам-масала та інші прянощі Південної Азії і Близького Сходу, як правило, включаютькуркуму. Її активний компонент куркумін має протиракові і протизапальні властивості.
- Також він пригнічує запалювальні процеси, полегшує нежить, є ефективним засобом проти болю, пов’язаного з артритом.
- Куркумін відомий як імуномодулятор і може поліпшити здатність особливих клітин імунної системи поглинути і знищити мікроби.
БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!