Зелений — колір життя, удачі, розвитку, весни і символ грошей. Отже ми будемо готувати Млинці зі шпинату під особливим соусом.
Варіант №1: Традиційні млинці
200 г шпинату
200 г борошна
200 мл кокосового молока
200 мл води
2-4 яйця
Сіль, мелений чорний перець за смаком
2 ст.л. кокосового цукру (за бажанням)
0,5 ч.л. соди (погасити лимонним соком)
2-4 ст.л. рослинної олії + на пательню, скільки буде необхідно
Приготування:
- Подрібнити в блендері шпинат, потім додати до нього інші ігнредіенти.
- Дати тісту постояти хвилин 15.
- Випікати як звичайні млинці на змащеній маслом пательні з товстим дном.
Варіант №2: Веганські млинці зі шпинатом
100 г шпинату – зараз дорогувато, але влітку можна робити такі ж млинці з міксом з шпинату, рукули і базиліка
300 мл води або кокосового молока або 100 мл води + 200 мл кокосового молока
100 г цільнозернового пшеничного борошна
2 ст.л. перемеленого насіння льону
1-2 ст.л. рослинного масла + на сковорідку
Дрібка солі
0.5 ч.л. соди (погасити лимонним соком) – за бажанням
Цедра лимона або чорний мелений перець + подрібнений зубчик часнику – за смаком
Приготування:
- Збити в блендері шпинат з половиною дози кокосового молока.
- Всипати в борошно, мелене насіння льону, сіль і соду.
- Додати до шпинату в блендер всі сипучі інгредієнти, масло, другу частину молока і все добре перемішати, щоб не було грудочок. Регулюйте за бажанням густоту тіста: хочете спекти панкейки — додавайте борошна, бажаєте звичайних млинців під начинку — рецепт, в принципі, як раз під них.
- Дати тісту 10-15 хвилин постояти.
- Випікати на добре розігрітій змащеній маслом пательні.
- Такі млинці добре подавати з начинкою — шпинат добре поєднується зі звичайним солоним або солодким сиром, моцарелою, рікоттою і червоною рибою. Або ж можна просто пустити в хід сметану.
Відкриття дня — у якості соусу до млинців з шпинату змішайте густу сметану або несолодкий йогурт з цедрою апельсина, лимона і сумішшю різнокольорових перців. Це просто казкова бімба для тих, хто не любить солодке!