Млинці зі шпинату – смачно, корисно, яскраво!

Зелений — колір життя, удачі, розвитку, весни і символ грошей. Отже ми будемо готувати Млинці зі шпинату під особливим соусом.

Варіант №1: Традиційні млинці

200 г шпинату
200 г борошна
200 мл кокосового молока
200 мл води
2-4 яйця
Сіль, мелений чорний перець за смаком
2 ст.л. кокосового цукру (за бажанням)
0,5 ч.л. соди (погасити лимонним соком)
2-4 ст.л. рослинної олії + на пательню, скільки буде необхідно

Приготування:
  • Подрібнити в блендері шпинат, потім додати до нього інші ігнредіенти.
  • Дати тісту постояти хвилин 15.
  • Випікати як звичайні млинці на змащеній маслом пательні з товстим дном.
Варіант №2: Веганські млинці зі шпинатом

100 г шпинату – зараз дорогувато, але влітку можна робити такі ж млинці з міксом з шпинату, рукули і базиліка
300 мл води або кокосового молока або 100 мл води + 200 мл кокосового молока
100 г цільнозернового пшеничного борошна
2 ст.л. перемеленого насіння льону
1-2 ст.л. рослинного масла + на сковорідку
Дрібка солі
0.5 ч.л. соди (погасити лимонним соком) – за бажанням
Цедра лимона або чорний мелений перець + подрібнений зубчик часнику – за смаком

Млинці зі шпинату – смачно, корисно, яскраво!
Приготування:
  • Збити в блендері шпинат з половиною дози кокосового молока.
  • Всипати в борошно, мелене насіння льону, сіль і соду.
  • Додати до шпинату в блендер всі сипучі інгредієнти, масло, другу частину молока і все добре перемішати, щоб не було грудочок. Регулюйте за бажанням густоту тіста: хочете спекти панкейки — додавайте борошна, бажаєте звичайних млинців під начинку — рецепт, в принципі, як раз під них.
  • Дати тісту 10-15 хвилин постояти.
  • Випікати на добре розігрітій змащеній маслом пательні.
  • Такі млинці добре подавати з начинкою — шпинат добре поєднується зі звичайним солоним або солодким сиром, моцарелою, рікоттою і червоною рибою. Або ж можна просто пустити в хід сметану.

Відкриття дня — у якості соусу до млинців з шпинату змішайте густу сметану або несолодкий йогурт з цедрою апельсина, лимона і сумішшю різнокольорових перців. Це просто казкова бімба для тих, хто не любить солодке!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Схожі статті:

Підпишись на наші рецепти

Тільки корисні розсилки

banner-thank-you

Оставьте свой контакт

и мы с Вами свяжемся

banner-thank-you

Залиште свої контакти

і ми Вам зателефонуємо

banner-thank-you

Спасибо за запрос :)

Ожидайте на звонок менеджера в ближайшее время.
banner-thank-you

Дякуємо за запит! :)

Очікуйте на дзвінок менеджера найближчим часом.