Сьогодні представляємо вам прекрасні путту – керальські рисові солодощі з банана з кокосом. Дуже смачно, поживно і по-азійському.
Рецепт №1
Ингредієнти на 4 порції:
4 кавових чашечки круглого НЕ пропареного рису
м’якоть 1 стиглого кокосового горіха або кілька жмень кокосової стружки
4 ст.л. кокосової олії
4 ст.л. вершків або жирного кокосового молока
мед
8 маленьких або 4 великих бананів
ванільна паличка 2 шт.
Приготування:
- Рис зварити у воді в пропорції 1/2.
- Остудити. Додати кокосове масло і ванільне насіння за бажанням, перемішати.
- Розділити на 4 порції, сформувати в роли.
- Обваляти в дрібно натертому (перемеленої в блендері) кокосовому горісі.
- Викласти на тарілку, прикрасити бананами, полити вершками і медом.
- Їсти в прикуску з бананами
Рецепт №2
Ингредієнти:
130 г рисової січки (або круглого непропаренного рису, якому властиво розварюються і злипатися)
75 г натертого на тертушку свіжого кокосового горіха або готової кокосової стружки
кокосова олія
мед рідкий
кокосове молоко або вершки
Приготування Путту:
- Рис зварити 1 / 1.5 у воді, додавши на початку приготування 50 г кокосової стружки.
- Коли рис буде готовий, додати в нього 3-5 ст. ложок кокосового масла, перемішати, трохи охолодити, розділити на 2 частини.
- Кожну частину скачати в товстий валик (рол), валики обваляти у залишках кокосової стружки
- Викласти на тарілку, полити медом і молоком.
- Смачного!