Прийшов щасливий час зелених салатів, і ми з вдячністю і радістю взялися їх винищувати із заправкою з оливкового масла, чорної гімалайської солі і насіння кунжуту.
Про оливкову олію ми поговоримо трохи пізніше, як і про чорну гімалайську сіль (ох, до чого ж незвично і зухвало з нею смакують страви!), а сьогодні мова піде про кунжут.
У стародавні часи сезам асоціювався з безсмертям. Насіння кунжуту дійсно багате вітамінами і мінеральними речовинами, необхідними для нормального функціонування будь-якого людського організму.
Кунжут:
- природний антиоксидант
- допомагає зміцнювати імунітет
- покращує пам’ять і концентрацію уваги
- регулює гормональний дисбаланс у жінок
- просто смачний!
Використовувати сезам можна, як ми вже згадали, у якості:
- Корисної прикраси салату і заради посилення його смаку
- Панірування – обвалювати і обсмажувати у ньому овочі і морепродукти.
- Згущувача для соусів і підлив – просто перемолоти сезам на кавомолку і отриману муку використовувати для згущення соусів.
- Додавати у випічку – від цього текстура хліба стає більш пишною і ароматною
Однак слід брати до уваги, що:
- через високу калорійність кунжут не рекомендується вживати більше двох столових ложок на добу
- сезам довго не зберігається, тому його варто купувати потроху і скоріше використовувати.
- Насіння кунжуту швидко не псується, але через вміст великої кількості олій набувають зайву гіркоту, при цьому втрачаючи свій привабливий солодкуватий горіховий аромат і смак.
Користуйтеся літніми дарами природи, пийте більше рідини і насолоджуйтеся життям разом з Масале!